Anadolu'ya özel tedbir gündemde!

Salgının başında vakaların yüzde 60’ı İstanbul’dan çıkarken 1 Haziran’dan sonra tablo tersine döndü, v akaların yüzde 60’tan fazlasının Orta Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu illerinde görüldüğü ifade edildi. Vaka artışının beş gün üst üste devam etmesi durumunda, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu yeni tedbirleri gündemine alacak.

Anadolu'ya özel tedbir gündemde!
Anadolu'ya özel tedbir gündemde!
GİRİŞ 16.06.2020 08:05 GÜNCELLEME 16.06.2020 08:12
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Koronavirüs vakalarındaki düşüşle birlikte haziran başında kaldırılan kısıtlamaların yeniden getirilmesi tartışılıyor. Vaka artışının beş gün üst üste devam etmesi durumunda, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu yeni yasakları gündemine alacak. Salgının başında vakaların yüzde 60’ı İstanbul’dan çıkarken 1 Haziran’dan sonra tablo tersine döndü. Türkiye’deki koronavirüs vakaların yüzde 60’tan fazlasının Orta Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu illerinde görüldüğü ifade edildi.

SINIR AŞILIRSA KISITLAMALAR GELECEK

Uzmanlara göre bu hafta sonuna doğru vaka sayısının iki binlere ulaşma ihtimali yüksek. Bu sınırın aşılması durumunda, anormal artışların olduğu illerde sokağa çıkma yasağı dâhil, bazı sınırlamaların uygulanacağı belirtiliyor. Fiziki mesafenin unutulduğu park ve bahçelerin de yasaklanması tartışılıyor. Salgının başındaki katı sınırlamaların tamamının yeniden uygulamaya konulmayacağı, ancak vakaların kümelendiği il ve ilçelere yönelik özel sınırlamalar getirileceği belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Toplum Bilimleri Kurulu da bundan sonraki süreçte daha fazla rol oynayacak. Toplumun kurallara uyumu ve toplum psikolojisinin yönetimi konusunda bu kurulda yeni tavsiye kararları alınacak. Toplum bilimcileri, psikolog, sosyolog ve din adamları virüsle mücadelenin önemini anlatacak.

ADANALI VAKA ARTIŞINA BİLE KULAK ASMIYOR

Son bir haftada yeni tip koronavirüs vakalarında artış olduğu için gün boyu camilerden vatandaşlara, maske takmaları, fiziki mesafeye ve el hijyenine dikkat etmeleri konusunda uyarılar yapılıyor. Ancak ikazlara rağmen vatandaşların toplu taşıma araçlarında bile maske takmadığı bazılarının da maskeyi koluna ve bileğine taktığı görüldü. Fiziki mesafe kuralının ise tamamen unutulduğu ifade edildi. Yaşanan bu olumsuz gelişmeler sonrası Adana Valiliği, şehirde vakalardaki artışın devam etmesi halinde ek tedbirler alınacağını ve baszı yasakların gündeme geleceğini bildirdi.

VAKA SAYISINDA ARTIŞ OLDUĞUNU BELİRTEN BAŞKAN ALTAY: HASTANELERİMİZ YETERLİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’da son günlerde artan Covid-19 vakaları ve pandemi hastanesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Altay, "Salgının başladığı ilk günlerde şehirdeki hastaneler Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi hastanesi olarak ilan edilmişti. Hasta sayısının 800’e düşmesi ile iki hastanemizin pandemi hastanesi olarak çalışmaya, diğer hastanelerin de normal hâline dönmesi için bir çalışma yürütülmüştü. Ancak son birkaç gündür Türkiye’deki hasta sayıları iki katına çıktı, şehrimizdeki hasta sayıları da arttı. Bundan dolayı tüm hastanelerimizin test yapması ile ilgili bir süreç başlatıldı. Konya’nın hastane potansiyeli hasta sayılarına yetecek seviyede, oranlarımızda herhangi bir problem görünmüyor. Rakam olarak çok abartılı bir yükselme yok ancak biz kurallara uyumazsak gelecekle ilgili tehlike sinyalleri var” dedi.

Türkiye Gazetesi

 

 

YORUMLAR 57
  • Yasar 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'da ki vakaları TÜRKİYE' ye dağıttılar, aferin....onlara, yurt dışı geliş serbest oh neguzel, ....tabiki Anadolu da vakalar artar.
    Cevapla
  • erdi 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbullular rahat etsin diye i dağıtıldı vakalar. bakıldı vaka bitiyor herşey serbest bırakıldı. gözünüz aydın artık sevinebilirsiniz. turistler gelsin otwlciler zengin olsun azıcık nasıl olsa Biz yine hapis ve panik bir hayat yaşarız
    Cevapla
  • tr51 3 yıl önce Şikayet Et
    imamoğlunun pisliğinden insanlar anadoluya kaçıyor.adam duble fos çıktı.istanbula güveni yıktı.en iyi sağlık sektörü orda ama kaçıyor millet...birde bu yönden bakalım.
    Cevapla
  • oktay 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok cahil adamsın çok :)
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    şimdiye kadar ceza kesilen insanlardan kaç lira tahsil edildi? biri çıkıp açıklasın... BENCE HİÇ BİR KİMSEDEN TEK BİR KURUŞ TAHSİL EDİLMEDİ VE YAKINDA BİR AF ÇIKARTILARAK BU CEZALAR DA SİLİNİR. ÇÜNKÜ ORTALAMA 2 YILDA BİR AF ÇIKARTAN BİR DEVLETİN CAYDIRICILIĞI VE İNANDIRICILIĞI OLMAZ. sokakataki çocuk bile o cezaların asla ama asla tahsil edilmeyeceği fikrine sahip. DURUM BUDUR... sözün özü BU CEZALARLA DEVLETİ HİÇ KİMSE TAKMIYOR...
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    vakalar nedense türkiyenin en erkek !!!!!!! en delikanlı !!!!!!!! bölgelerinde artmış... acaba tesadüf !!!!!!!! mü? kurallara uymamayı devlete kafa tutmayı muhalif olmayı erkeklik delikanlılık sananları tedavi masraflarını alarak tedavi edin artık. sağlık çalışanlarımıza ve milletimize hakaret eder gibi davrananlara müsamaha edilmemeli... ARTIK YETER...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak