Bilim Kurulu Üyesi uyardı: En kolay orada yayılıyor

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, artan koronavirüs vakalar sonrası sosyal medya hesabından vatandaşlara uyarılarda bulundu. Maske ve mesafenin önemine dikkat çeken Özlü, "Aile büyüklerimizi ziyarete gittiğimizde maske ve mesafe önemlidir. Hastalık en kolay aile bireyleri arasında yayılıyor" ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu Üyesi uyardı: En kolay orada yayılıyor
Bilim Kurulu Üyesi uyardı: En kolay orada yayılıyor
GİRİŞ 17.06.2020 11:45 GÜNCELLEME 17.06.2020 11:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

1 Haziran'dan itibaren yeni normalleşme sürecine giren Türkiye'de son günlerde vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Artan vakalar sonrası Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

"Hastalık en kolay aile bireyleri arasında yayılıyor"

Maske ve sosyal mesafenin önemine dikkat çeken Özlü, "Maske ve mesafe, sadece dış ortamda ve yabancılara karşı kullanacağımız koruyucu önlemler değildir. Aile büyüklerimizi ziyarete gittiğimizde; konu, komşu, dost, akrabalarla ev oturmalarında; söz, nişan, sünnet, mevlüt, taziye gibi cemiyetlerde maske ve mesafe çok daha önemlidir. Hastalık en kolay aile bireyleri arasında yayılıyor" ifadelerini kullandı.

"Virüsü size bulaştıracak kişiler tanıdıklarınızdır"

Tevfik Özlü, paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı:

Bu virüsü size bulaştıracak veya sizin virüsü bulaştırabileceğiniz kişiler çoğu zaman tanımadığınız yabancılar değildir. Tanıdığınız, sevdiğiniz, dost ve arkadaşlarınızdan virüsü alma veya onlara bulaştırma olasılığınız çok daha yüksektir.

Birlikte çay içip, yemek yediğiniz; sarılıp, tokalaştığınız; sohbet, muhabbet ettiğiniz; piknik, mangal, spor yaptığınız; evlerinize teklifsiz girip çıktığınız arkadaşlarınız, akrabalarınız, komşularınız, dostlarınızdan virüsü kapma olasılığınız çok daha fazladır.

"Eskisi gibi olamayız"

Sevgimizi, saygımızı, ilgimizi, sevincimizi, üzüntümüzü, coşkumuzu eskisinden farklı, dokunmadan, yakınlaşmadan, uzakları yakın kılan gönlümüzle, sözlerimizle ifade edip, paylaşalım. Eskisi gibi olamayız.

Hane halkımız dışında istisnasız herkesle, her zaman, her yerde ve her koşulda mesafemizi koruyalım ve maskelerimizi karşılıklı olarak usulüne uygun olarak takalım.

YORUMLAR 3
  • erdi 3 yıl önce Şikayet Et
    sayenizde artışa geçtik. hiç bir şeyden anlamayan başka ülkeleri taklit ederek hareket eden kendi halkının yapısını bilmeyen tek dertleri turistlerin para getirmesi olan ilim kurulu üyeleri. elinize sağlık başardınız
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen yanlış yere çamur atıyorsun dostum. Turizm çevrelerinin yüzde kaçı acaba Ak partili. Yüzde 90 ı CHP lidir ve onlar bastırdılar açız diye. Hükümet de ne yapsın ellerinde bahane kalmasın diye gevşetti. Yoksa turizmcilerden gelen bi vergi gelride yok çoğu vergi kaçırıyor zaten.
    Cevapla
  • Aga 3 yıl önce Şikayet Et
    Klasik türk insanı ne olacak hasta olsam mantığı. Maalesef türk halkı olarak yaşamadan öğrenemiyoruz. Halbuki yönlendiricimiz kuranı kerime uysak insan olarak hiçbir sıkıntı yaşamayız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı