20 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı? Hafta sonu saat kaçta sokağa çıkma yasağı olacak?

Sınırlı bir sokağa çıkma yasağı uygulaması yürürlüğe giriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada MEB'in uygulayacağı LGS sınav günü gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması adına böyle bir karar alındığını paylaştı. Peki 20 Haziran cumartesi günü sokağa çıkma yasağı olacak mı? Hafta sonu yasak saat kaç aralığında uygulanacak?

20 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı? Hafta sonu saat kaçta sokağa çıkma yasağı olacak?
20 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı? Hafta sonu saat kaçta sokağa çıkma yasağı olacak?
GİRİŞ 19.06.2020 09:07 GÜNCELLEME 19.06.2020 09:08

Korona virüs nedeniyle Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda sokağa çıkma yasağı uygulaması sınırlı olarak yeniden yürürlüğe giriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın LGS ve YKS günlerinde sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiğini duyurdu.

 

 

20 HAZİRAN CUMARTESİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Bakan Koca  "LGS ve YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, günün gençlere ayrılması için Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler." ifadelerini kullandı. 

İçişleri Bakanlığı hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının detaylarıyla ilgili 81 ilin valiliğine genelge gönderdi. YKS'nin yapılacağı 27 Haziran Cumartesi 09.30-15.00, 28 Haziran Pazar 09.30-18.30 saatleri arasında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

 

 

Sınava gireceklerden toplu taşıma kullananların bir yakını, özel araçla gelinmesi halinde sürücüyle adayın bir yakını kısıtlamaya tabi olmayacak.

Şehirler arası toplu ulaşım araçlarından bilet almış olanlar sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

Adaylar, yakınları ve görevlilerin toplu ulaşımında aksama olmaması için belediyeler gerekli tedbirleri alacak, ihtiyaca göre sefer sayısı artırılacak. 

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak saatlerde fırın, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlı üretim ve satışı yapılan iş yerleri açık olacak. 

LİSEYE GEÇİŞ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Son günlerde koronavirüs tablosunda yaşanan artış sebebiyle aileler ve öğrenciler LGS ertelenebilir mi? Sorusunun yanıtını araştırıyordu. Merkezi sınav tarihinde bir değişiklik yapılmadı. Daha önce açıklanan sınav takvimine göre Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI NE ZAMAN?

YKS sınavı ÖSYM tarafından 3 farklı oturum halinde gerçekleştirilecek. Temel Yeterlilik Testi (TYT) 27 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’de başlayacak. Alan Yeterlilik Testi (AYT) 28 Haziran Pazar saat 10.15'de , Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı 28 Haziran Pazar günü saat 15.15’de yapılacak. İşte YKS sınav süreleri; 

YKS 1. OTURUM TYT: 165 DAKİKA 

YKS 2. OTURUM AYT: 180 DAKİKA

YKS 3. OTURUM YDT 120 DAKİKA 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı