Kurban Bayramı ne zaman? 2020 Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Kurban Bayramı için şimdiden plan yapan ve bayramı memleketinde geçirmek isteyenler Diyanet'in belirlediği takvimi araştırıyor. Buna göre 2020 Kurban Bayramının ne zaman olacağı ve hangi gün başlayacağı belli oldu. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı korona virüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Peki bu bayramda da sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Kurban Bayramı ne zaman? 2020 Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı?
Kurban Bayramı ne zaman? 2020 Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı?
GİRİŞ 23.06.2020 10:10 GÜNCELLEME 23.06.2020 10:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Müslümanların heyecanla beklediği 2020 Kurban Bayramına kısa bir süre kaldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı arefe günü 30 Temmuz Perşembe, Kurban Bayramı 1. günü​ 31 Temmuz Cuma, Kurban Bayramı 2. günü 1 Ağustos Cumartesi, Kurban Bayramı 3. günü 2 Ağustos pazar ve Kurban Bayramı 4. günü 3 Ağustos pazartesi olacak. Peki Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? Özellikle bayramı memleketinde geçirmek isteyen vatandaşlar bu konu hakkında bilgi arıyor.

 

 

KURBAN BAYRAMINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı sonrası yapılan açıklamada geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda korona virüs önlemleri kapsamında 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulamıştı. Fakat Kurban Bayramı için henüz böyle bir çalışma yok. Hastalığın durumu ve seyrine göre Kurban Bayramına kısa bir süre kala gerekli açıklamalar yapılacak. 

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

Maske ve 1,5 metre mesafe, birlikte uyulması gereken tedbirlerdir. İkisinden biri tek başına koruyucu olmayabilir." uyarısında bulunan Koca, "Mevcut şartlarda sizlerin, salgın ve tedbirler konusundaki ferasetini de dayanak kabul ederek diyebiliriz ki ikinci dalga beklemiyoruz." demişti.

YORUMLAR 1
  • i.k 3 yıl önce Şikayet Et
    kurban bayramında sokağa çıkma yasağının uygulanacağını düşünmüyorum. kurban kesme işinin ölçüsünü allah koymuş. bunun günlerinin değiştirme yetkisi kimsede yok. ancak insanların tedbirlerine kalıyor. nice bayramları sevdiklerimizle geçirebilmek için kurallara uymalıyız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?