Türkiye'ye nota vermişlerdi! Dışişleri'nden sert tepki

Irak’ın toprak bütünlüğü de tehdit eden terör örgütünü PKK'yı hedef alan Pençe-Kartal operasyonu dolayısıyla Türkiye'ye nota veren Irak'a sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy “Pençe-Kartal” ve “Pençe-Kaplan” harekatlarımız, ülkemizin ulusal güvenliğinin yanısıra Irak’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini de tehdit eden PKK terör örgütünü hedef almaktadır" dedi.

GİRİŞ 18.06.2020 21:26 GÜNCELLEME 18.06.2020 21:37
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Irak Dışişleri Bakanlığının Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) operasyonlarını protestolarına ilişkin, "Komşumuz Irak'ın, PKK terörüyle mücadelemizde, ülkemizle iş birliği ve uyum içerisinde hareket etmesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Sözcü Aksoy, Irak Dışişleri Bakanlığının protestoları hakkındaki soruya yazılı yanıtında, TSK tarafından Irak'ın kuzey bölgelerinde yürütülen "Pençe-Kartal" ve "Pençe-Kaplan" harekatlarının, Türkiye'nin ulusal güvenliğinin yanı sıra Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini de tehdit eden PKK terör örgütünü hedef almakta olduğunu belirtti.

Aksoy, "Komşumuz Irak'ın, PKK terörüyle mücadelemizde, ülkemizle iş birliği ve uyum içerisinde hareket etmesini bekliyoruz. Bu hususlar, Bağdat Büyükelçimiz tarafından ilgili Irak makamlarına da hatırlatılmıştır." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 14
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Do Re Mi Fa So La Si Dooo
    Cevapla
  • Siirtli 3 yıl önce Şikayet Et
    Irak'a karşı nota verelim. Sınırlarından ülkeme saldırı var, durdurulmazsa savaş sebebidir, diye.
    Cevapla
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    Danışıklı döğüş. Irak la anlaşmalı girildi. PKK gibi silahlı bir gücü ülke içinde ırak istemez. Sonuçta izin verse ses çıkarmasa kendi ülkesi içinde malüm ırak egemen olamama konusu kabul edilmiş olacak. Bir de PKK ne müsaade ediyorsun diye Irak içinde anti propaganda yapacak. Muhalefet üretecek.
    Cevapla
  • Bakı yeşil 3 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı
    Cevapla
  • insan 3 yıl önce Şikayet Et
    nota mı verdiler!!!!!!!!
    Cevapla
  • DEĞİL Mİ 3 yıl önce Şikayet Et
    ırak nota vermişde tabi kendi bağımsız kararı ile değil, madem öyle sınırınızdan geçen her teröristi biz ıraklı sayar ve savaş sebebi sayarız çünkü sizin topraklarınız (kağıt üzerinde) ordan gelenleri biz ıraklı görürüz yani kısaca işbirliği yapın yapmıyorsanızda bizim yaptıklarımız karşısında gıdaklamayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!