Adalar'daki yeni araçlar için flaş karar! Reddedildi

Adalar Kaymakamlığı, İBB'nin 60 elektirikli araç kullanımı için yaptığı başvuruyu Karayolları Trafik Kanunu'na uyulmadığı gerekçesiyle reddetti.

GİRİŞ 19.06.2020 11:05 GÜNCELLEME 19.06.2020 11:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından atlı faytonların yerine kullanılacak elektrikli araçların Karayolları Trafik Kanunu'nunca uygun görülmediği için Adalar Kaymakamlığı’ndan kullanılmasına izin çıkmadı.

İBB’nin Adalarda kullanılmak üzere 60 adet elektrikli aracın kullanımı ile ilgili Adalar Kaymakamlığı’dan izin talep etti. Adalar Kaymakamlığı Adalar’da kullanılacak araçların Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerine uymadığı için taleplerini reddetti. Kurallara uymayarak izinsiz kullanılacak araçlara ise idari para cezası uygulanacak.

Kaymakamlığın yazılı yaptığı açıklama şu şekilde:

"İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün 15.06.2020 tarih ve 88894955-622.01-24130 sayılı yazınız. İlgi sayılı yazınızda Adalarda kullanılmak üzere 60 adet elektrikli araç alındığı, bahse konu araçların sahada teknik kontrollerinin yapılması ve araçların çalışacağı güzergâhların belirlenmesi, test sürüşlerinin yapılması için gerekli iznin verilmesi talep edilmiştir.

 

 

Bu kapsamda yazıda adı geçen araçların, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 20/1 a/l (Tescili zorunlu ve ilk tescili yapılacak olan aracın satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren üç ay içinde tescili için; hurdaya çıkarılma halinde çıkarılış tarihinden itibaren bir ay içinde tescilinin silinmesi için; yazılı olarak ilgili tescil kuruluşuna başvurmak) ve 91 ( Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmak) maddelerinde istenilen belgelerinin bulunmamasından dolayı sahada teknik kontrollerinin yapılması, araçların çalışacağı güzergâhların belirlenmesi ve test sürüşlerinin yapılması için istenen izin Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince uygun görülmemiştir. İlgili mevzuat gereği zorunlu belgelerle birlikte müracaatınız halinde talebiniz değerlendirmeye alınacak olup, ilgili belgeler olmadan araçların trafiğe çıkması durumunda Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerince idari para cezası uygulanacak ve araçlar trafikten men edilecek".

 

 

DENEME SÜRÜŞÜ YAPILMIŞTI

Adalar'ın simgesi haline gelen faytonlar yerine kullanılacak elektrikli araçların bir kısmı geçtiğimiz günlerde Büyükada'ya getirilmiş ve deneme sürüşlerine başlanmıştı.

4 ve 14 kişilik olmak üzere iki tip elektrikli araçların bugün hizmete girmesi bekleniyordu.

Elektrikli araçların gideceği yollarda ki alanlar mavi şeritler ile boyanmış ve yolcuların bineceği duraklar hazırlanmıştı.

YORUMLAR 4
  • altınadam 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir İmamoğlu icraatı daha . Ben yaptım oldu olmaz. Kanun ve yönetmeliklere uymak şarttır.
    Cevapla
  • İETT 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar önce araç alıp sonra ihale yapıyorlar. Zaten bu bile başlı başına usulsüzlük. Araçları Çin´den aldılar bakalım ellerinde mi patlayacak yoksa iade mi edecekler
    Cevapla
  • hakka taraf 3 yıl önce Şikayet Et
    kime sordun alırken bu araçları .adamlar kendilerini devlet yerine koymaya başladı. izin verilmeyince de bize hizmet yaptirmiyorlar diye yaygara koparırlar
    Cevapla
  • bülent duman 3 yıl önce Şikayet Et
    chp ziyniyeti bunlar biz yaptık oldu kanun tanımıyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması