MSB acı haberi duyurdu: Bir askerimiz şehit oldu

Son Dakika Haberi; Pençe-Kaplan harekâtı bölgesinde, 19 Haziran 2020 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan askerimiz kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

GİRİŞ 19.06.2020 20:31 GÜNCELLEME 20.06.2020 09:51
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, harekat bölgesinde, bugün teröristlerle çıkan çatışmada bir askerin yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

Bölgede tespit edilen hedeflerin SİHA’lar ve ateş destek vasıtaları ile yoğun şekilde ateş altına alındığı, hedeflerin tahrip edilerek 4 teröristin de etkisiz hale getirildiği bildirilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN: AZİZ MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

 

 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Pençe- Kaplan' Operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ömer Kahya için başsağlığı mesajı yayımladı. 

İletişim Başkanı Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Pençe-Kaplan operasyon bölgesinde şehit olan kahraman askerimiz Piyade Uzman Onbaşı Ömer Kahya'ya Allah'tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Bölgemizde huzur ve barış tam anlamıyla tesis edilene kadar haklı ve şerefli mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı. 


BAKAN AKAR, BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI

Bu arada Bakanlığın Twitter hesabından, Bakan Hulusi Akar'ın başsağlığı mesajı da yayımlandı.

Operasyon sırasında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ömer Kahya'nın fotoğrafını paylaşan Akar, mesajında şunları kaydetti:

"Silah arkadaşımız, Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde 19 Haziran 2020 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmada yaralanmış, sevk edildiği hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

ŞEHİDİMİZİN CENAZESİ MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Operasyonu’nda şehit düşen kahraman askerimiz Ömer Kahya’nın cenazesi, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi’nin katıldığı törenle Şırnak’tan memleketine uğurlandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: ÖMER'İMİZİN KANININ YERDE KALACAĞINI MI SANDINIZ? KALMAYACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Pençe- Kaplan' Operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ömer Kahya için başsağlığı mesajı yayımladı. 

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Pençe-Kaplan operasyonumuzda şehit düşen kahraman askerimiz Ömer Kahya kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun. Ömer'imizin kanının yerde kalacağını mı sandınız? Kalmayacak" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 19
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    bunların topunu çıktığı yere geri soksak, bu kahramanın bir damla kanını karşılamaz.
    Cevapla
  • Ugr46 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel kardesim can yoldaşım nasıl yasadiysan öyle güzel şehadete erdin peygambere komşu oldun sen i.irak biz idlib sen gittin biz varız allahuekber
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabırlar ihsan etsin. Bu arada kaç leş topladık , harekat başladığından beri bu konuda tek açıklama yapılmadı. Bekliyoruz.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah yavrum ruhun şad olsun Allah şehidliğini kabuletsin ailene sabırlar versin ailesinin tek erkek çocuğuydu
    Cevapla
  • konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet etsin mekanın cennet olsun şehidim onlara ölü demeyiniz ancak siz bilemessiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!