Bakan Koca, sınavda 400 öğrenciye virüs bulaştığı iddiasına yanıt verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, LGS sınavı girişinde 400 öğrenciye koronavirüs bulaştığı yönünde ortaya atılan asılsız iddialar hakkında sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.

Bakan Koca, sınavda 400 öğrenciye virüs bulaştığı iddiasına yanıt verdi
Bakan Koca, sınavda 400 öğrenciye virüs bulaştığı iddiasına yanıt verdi
GİRİŞ 20.06.2020 14:38 GÜNCELLEME 20.06.2020 14:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Son dakika: Sosyal medyada gündem olan sınava giren öğrencilere virüs bulaştığı yönündeki iddialara Bakan Koca'dan yanıt geldi.

 

 

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "14 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavında “400 öğrenciye COVID-19 bulaştığı ve bu öğrencilerin karantinaya alındığı” yönünde sosyal medyada yer alan iddialar gerçek dışıdır.

ÖSYM tarafından düzenlenen MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme sınavında, yalnızca Kocaeli’de sınava giren bir öğrencide hastalık tespit edilmiştir. Aynı sınıfta sınava giren 12 öğrenci ve 4 sınav gözetmeni temaslı kabul edilerek testleri yapılmış, tamamının sonucu negatif çıkmıştır.

Bu mesnetsiz iddiaların, LGS ve YKS öncesinde öğrencileri paniğe sevk etmek dışında bir amaç taşımadığı ortadadır." denildi.

 

BAKAN KOCA TWEET ATTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Dün sosyal medyada yayımlanan, GEÇEN CUMARTESİ MSÜ SINAVINDA 400 ÖĞRENCİYE hastalık bulaştığını ve öğrencilerin karantinaya alındığını ileri süren haber gerçek dışıdır. Testi sınav sabahı sonuçlanan COVID-19 hastası BİR KİŞİ, sınav sırasında izole edilmiştir. Bulaşma olmamıştır."

YORUMLAR 4
  • GöNDeR 3 yıl önce Şikayet Et
    fetöcü köpekler ve onların içerideki RTE düşmanı müritleri algı operasyonu peşinde yine
    Cevapla
  • Kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberi yapanın amacı belli. Ama hiç bir adli işlem yapilmamasi ceza almaması düşündürücüdür. Ülkede yalan ve iftira inanılmayacak düzeye çıktı, bu demokrasi değil ancak anarşidir. Bunu yapan CHP, İYİ ve onların lokomotifi olan terör örgütleri dir.
    Cevapla
  • hknslh 3 yıl önce Şikayet Et
    bulaşma nasıl olacak ki? öpüşüyor mu bunlar sınav da? Bu kadar mesafeden bulaşıyorsa zaten şu anda herkeste vardır bu virüs.
    Cevapla
  • mahmuthan 3 yıl önce Şikayet Et
    bu idfiayı ortaya atan özellikle sol portal gibi sitelerin takibi lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi