Yeni korona hamlesi! 81 il Valiliğine gönderildi...

Gelen son dakika haberine göre; İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği talimat doğrultusunda, maske takma zorunluluğuna uymayanlara yarından itibaren 900 lira ceza kesilecek.

GİRİŞ 21.06.2020 09:30 GÜNCELLEME 23.06.2020 14:53
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinden maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin 81 il valiliğine 18 Haziran'da talimat gönderen Bakanlık, 22 Haziran Pazartesi gününe kadar bu kuralı ihlal edenlerin uyarılıp bilgilendirilmesini, o tarihten itibaren de 900 lira idari para cezası uygulanmasını istemişti.

 

 

Bu kapsamda, kolluk kuvvetleri 4 gün boyunca ülke genelinde yaptıkları denetimlerde maske takmayanları uyarıp bilgilendirdi.

Yarın itibarıyla maske takma zorunluluğuna uymayanlara ülke genelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası kesilecek. 

 

 

Maskenin, 48 ilde hayatın tüm alanlarında, 33 ilde ise alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanların toplu halde bulunduğu iş yerlerinde takılması zorunluluğu bulunuyor.

YORUMLAR 23
  • Vatandaşş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda sadece polis jandarma koşturuyor diğer sorumlu kurumlardan özel denetim ekipleri oluşturulsun zaten polisin yükü bir hayli fazla Zabıta sağlıkçı ve diğer kurumlardan personelle denetimler sıklastırılsın tüm ülkede maske şart olsun özellikle toplu taşım araçları yine ilk başta olduğu gibi seyrek müşteri alsın bu araçlara fazla yolcu alan şöför ve araç sahiplerine ceza yazılsın yoksa bu hastalığın yayılmasını engelliyemeyiz duyarlı olmalıyız
    Cevapla
  • Bir yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    ohh be yaz abi kim takmıyorsa bas cezayı 900 az 5,6 bin tl yazın görsün anyayı konyayı inan sağlığı neymiş anlasınlar of moff çekenler yarın öbürgün sizede bulaşırda gırtlağınıza boruyu tıkarlarsa görürüm sizin oflamanızı yok nefesim daralıyor yok sıkılıyorum öyle böyle daralıyorsa çıkma dışarı kardeşim evinde otur.
    Cevapla
  • tolga.ecz42 3 yıl önce Şikayet Et
    YUSUF ve ABDULLAH Beye katılıyorum çok haklılar Lütfen bu konuyu yetkili makamlarada iletelim bilincli her vatandaş olarak bu görevimizdir.!!!
    Cevapla
  • izmitli 3 yıl önce Şikayet Et
    hiç sanmıyorum kesiliceni takan yok para cezası olmaz hapis vericeniz
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    REİSİN MASAYA VURACAGİ GUNU BEKLİYORUZ??????? Toplumun nefesini ve ekonomisiji bitirmeye basladilar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!