CHP'nin ayrılıkçı söylemi ilk değil!

CHP'li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldığı bir video konferans görüşmesinde, 'İzmir'in ayrı bir bayrağı olsun, ayrı bir para birimi olsun' gibi skandal projeleri olduğunu söylemişti. Adeta şehri bir eyalet gibi ayırmak isteyen bu tehlikeli düşünceyi dile getirmesi binlerce vatandaşın yoğun tepkisini çekmişti. Ancak bu CHP'nin ilk vukuatı değil. İşte geçmişte yaşanan CHP'nin bir 'ayrılıkçı kafa' örneği daha!

GİRİŞ 24.06.2020 01:22 GÜNCELLEME 24.06.2020 02:33
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde CHP'li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in düşmanın bile dile getirmeye korktuğu cümleleri canlı yayında sarf etmesi sonucu binlerce vatandaş tepki yağdırmıştı. Ancak CHP'nin bu ayrılıkçı düşüncesi ilk değil.

 

 

2016 yılında büyük bir skandala imza atan CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit de benzer ifadeleri kullanmıştı.

 

 

'GEREKİRSE İZMİR AYRILSIN' DEMİŞTİ

2016'da dönemin CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmirlilerin gerekirse Türkiye'den ayrılarak Avrupa'ya girmeye hazır olduğunu söyleyerek, "İzmirliler Avrupalı olmaya hazırlar. Orası demokrasiye açılan, Avrupa'ya açılan bir kapı gibi. Biz bazen diyoruz ki 'Gerekirse de İzmir ayrılsın' yani biz istemeyiz, bu şartlarda bunlarla yaşamayı. Biz Avrupalı olmaya çalışıyoruz. Türkiye'de yaşayan demokrat, aydın, çağdaş insanlar Avrupalı olmaya hazır" demişti.

YORUMLAR 135
  • Kazım 58 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatana Millete ihanetin başka adı varda bizmi bilmiyoruz.Neden bu adam için soruşturma yok.
    Cevapla
  • Ahmet ÖZDEMİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu vatana ihanet nasıl olacak anlayamadım. Şimdi bu insanlıktan nasibini almamış yaratıklar Vatana ihanet etmiş olmuyor mu. Bunlar hakkında yasal işlem ne zaman yapılacak veya bunları susturacak bir işlem yapılmayacak mı.
    Cevapla
  • kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    chp taktiği vatansever gözükmek ama vatanın altını oymak
    Cevapla
  • MetehanGülşah 3 yıl önce Şikayet Et
    asıl vatan hainleri bunlar işte
    Cevapla
  • ah izmir 3 yıl önce Şikayet Et
    yunan malesef pisliğini izmirde bırakmış bunlar rum yunan ermeni çete artıkları tabiki de Türk hiç değil olamazda Türkten vatan haini bozguncu çıkmaz bunların bir iki kuşak evvelini araştırsan ne olduğu ortaya çıkar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü