Karayılan şaşkına döndü! Terör örgütünü tutuşturacak itiraf

Şırnak Uludere'nin karşısındaki Haftanin bölgesinde başlatılan Pençe-Kaplan harekatında terör örgütünün 13 farklı bölgede, aralarında barınma ve üslenme alanlarının da bulunduğu 700'den fazla hedef imha edildi. PKK'nın yayın organına konuşan örgüt elebaşlarından Murat Karayılan, TSK'nın düzenlediği harekat karşısındaki çaresizliklerini, teröristlere “Beni de öldürebilirler” sözleriyle anlattı.

GİRİŞ 24.06.2020 10:27 GÜNCELLEME 24.06.2020 11:13
Bu Habere 284 Yorum Yapılmış

Terörist elebaşlarından Murat Karayılan, saklandığı ininden, kendi yayın organlarına, örgütün içinde bulunduğu tükenmişliği anlatan itiraflarda bulundu.

 

 

'GEÇMİŞTEKİNE BENZEMİYOR'

TSK'nın, 40 kilometre genişlikte tampon bölge oluşturduğunu söyleyen Karayılan, "Haftanin başlangıç. Geçen yıl bir uçtaki Hakurk ve Lelikan'ı aldılar. Bu yıl diğer uç noktaya Haftanin'e kalıcı yerleşecekler ve bu iki ucu birleştirip bize alan daraltacaklar. Nasıl yapacaklar? Derkar'dan Batufa ve Bamerni'ye, zaten Kanimasi içeride kalıyor, sonra Amediye, Derelok, Şeladize ve Sidekan'a kadar gidecekler. Stratejilerini tam açıklamadıkları için ne yapacaklarını bilemiyoruz. Bu harekâtlar geçmiştekilere hiç benzemiyor. Nereyi alırlarsa oraya hemen yol yaparak kendi sistemlerini kurup kalıcı oluyorlar. Bizi bitirecekler" dedi.

 

 

HALK DESTEĞİ YOK

Sabah'ın haberine göre PKK elebaşı Haftanin'de 4 gündür yoğun baskı altında olduklarını söyleyerek "Obüsler, uçaklar, casus uçaklar, kobralar her yeri imha ediyor. Öyle bir teknik kullanılıyor ki Haftanin'in her tarafı yanıyor. Böyle giderse Keşan Kampı'nı da alacaklar ve Batufa'ya yerleşecekler. Zaten oraya belirli bir güç yığıldı, kalıcı hale getirecekler. Sipan ve Akrep tepeleri düşerse Haftanin iki parçaya bölünecek. Öyle olunca da Pusağa Vadisi ve Hantur Dağında da kontrolü TSK ele geçirecek. Haftanin'deki gruplarla bağlantımız koptu. Halkın desteğini alamıyoruz. İhbarlar yapılmasın. Ajanlık faaliyetleri çok yaygın. Ben dâhil herkes ölebilir. Eğer devlet Haftanin'i rahatlıkla alırsa, sonrasında Zendura Kampı ve Metina'nın tamamını kalıcı olarak alacaklardır" diye konuştu.

HEDEFLERİ BiLiYORLAR

Karayılan örgütün yok olma aşamasına geldiğini de "Biz artık, geçmişteki gibi her yerde dolaşıp propaganda yapacak durumda değiliz. Yarın bir gün ölebilirim de. Ben dâhil herkes için geçerlidir bu. Çok sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz. Artık kimseyi örgütleyecek durumda değiliz.

Mahmur'da çok az sayıda silahlı gücümüz var. Onlar da tehdit oluşturacak ve bir güç değil. Anlaşılan Türk istihbaratı hedefleri bildiriyor. Yalnız bırakıldığımız için Türk devleti Başika'ya yerleşti" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 284
  • Tamer 3 yıl önce Şikayet Et
    Hdp boşuna adalet yürüyüşü yapmıyor chp ve iyi parti yasta
    Cevapla
  • 1.tım 3 yıl önce Şikayet Et
    Geber
    Cevapla
  • Ercan 58 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyük bir keyifle okudum haberi
    Cevapla
  • ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    az kaldı hain. seninde sonun geldi. senide pkk'yı da tarihin karanlık sayfalarına gömmeye az kaldı.
    Cevapla
  • Erzurumlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca sadece bu vatanda ezilen türk ve kürt halklarına baskı yaptınız ermeni hiristiyanları kolladınız şimdi kacacak yeriniz kalmadı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!