Son dakika haberi! Yağışlar bitti, yüksek sıcaklık ve nem geliyor: Çamaşır assanız kurumayacak

Son dakika haberi: Marmara ve Karadeniz bölgelerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu sonrası hava sıcaklıklarında ciddi artış bekleniyor. Yüksek sıcaklıkla birlikte nem oranının da oldukça yükselmesi ve sıcaklığın daha da bunaltıcı hale geleceği ifade ediliyor. Kalp krizi riski artacağını belirterek astım hastalarını dikkatli olmalarını hatırlattı ve vatandaşları uyardı: Çamaşırlar bile günlerce kurumayacak!

GİRİŞ 25.06.2020 16:48 GÜNCELLEME 25.06.2020 16:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İstanbul başta olmak üzere Marmara ve Karadeniz bölgelerinde etkili olan sağanak yağış yerini yüksek sıcak ve neme bırakacak. Önümüzdeki haftadan itibaren etkili olacak yüksek sıcaklıklar, aşırı nemle birlikte daha da bunaltıcı hale gelecek. 

Temmuz ayına girerken sıcaklık da kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere hava durumu nasıl olacak? Temmuz ayında bizi nasıl bir hava bekliyor? Tatilciler başta olmak üzere vatandaşların merak ettiği soruyla ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. 

Gelen son dakika haberine göre, Marmara Bölgesi ve Karadeniz'de sıcaklıklar hayatı olumsuz etkileyecek düzeye ulaşacak. 

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, ''Birkaç kentte görülmesi beklense de şiddetli yağışlar ülkeyi terk ediyor. Yağışlar bitiyor ancak bu kez de hafta sonundan itibaren sıcaklıklarla uğraşmaya başlayacağız'' dedi. 

İstanbul'da şiddetli sağanak yağış etkili olmuştu: 

 

''İSTANBUL'UN EN KÖTÜ HAVA ŞARTI NEMDİR''

Özellikle İstanbul'da nemin çok yükseleceğine işaret eden Dilek Çalışkan, İstanbul için en kötü hava şartının nem olduğunu söyledi.  

 

Marmara Bölgesi'nde denize yakın kesimlerde etkili olacak nemin rahatsız edeceğini belirten NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, ''İstanbul'da pazar gününden itibaren rüzgarlar çok sert esecek ama nem de fazla artacak. Bu nemli havanın hafta boyunca da devam etmesi bekleniyor'' dedi.

Çalışkan İstanbul'da nem konusunda Sarıyer, Beykoz, Arnavutköy, Şile kısımlarını da uyararak Karadeniz Bölgesi'nde de nemin artacağını söyledi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava tahmin raporu.

ÇAMAŞIR ASSANIZ KURUMAYACAK

Nemin olumsuzluğunu tarif eden Dilek Çalışkan, ''Nemli havalarda terinizin bir türlü kurumayacağı gibi, çamaşırlarınızı astığınızda günlerce kurumaz, fön çektirseniz tutmaz'' dedi. Ayrıca kalp krizi riskini artacağını  ve astım hastalarını olumsuz etkileyeceğini de ekledi.

Nemden Karadeniz'e kıyısı olan kesimler en çok etkilenen yerler olacak. 

EGE VE AKDENİZ'DE SICAK ÇARPMASI TEHLİKESİ

Ege ve Akdeniz'de pazar gününden itibaren sıcaklıkların 35 dereceye kadar yükseleceğini belirten Dilek Çalışkan, ''Salı, perşembe ve cuma günleri de 40 dereceye dayanacak. Bu yüzden de sıcak çarpması tehlikesi bulunuyor'' dedi. 

Sıcak çarpmasına karşı Çalışkan, hafif yemekler yenmeli, açık renkli ve pamuklu kıyafet giyinmeli şeklinde uyarıda bulundu. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de sıcaklıklar 40 dereceye kadar çıkacağını belirtti. 

KAYNAK: NTV , HABER7
YORUMLAR 5
  • Mico 3 yıl önce Şikayet Et
    Nemli sicak havada maske takamaz kimse
    Cevapla
  • Bayburtlu 6969696969 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep derim yayla hayati başlayacak o karadeniz sahili diye ölenler kırsala kaçacak
    Cevapla
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Acik havada Maskeye devam
    Cevapla
  • Metin sağol 3 yıl önce Şikayet Et
    Küresel ısınma Dedikleri Nu olsa Gerek
    Cevapla
  • poyraz 3 yıl önce Şikayet Et
    once virus sonra iklim allah c.c. insanlari uyariyor yoldan cikmayin diye. bakalim hangimiz bu durumdan ders cikaricak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki