Dünyanın en gelişmiş ülkeleri bu sistemi kullanıyor onlar itiraz ediyor!

Bazı baro başkanları alternatif baroların önünü açacak olan düzenlemeye karşı çıkmaya devam ediyor. Ancak gelişmiş ülkelerin birçoğunun ‘çoklu baro’ sitemine geçtiği belirlendi. ABD, Belçika, Fransa, Almanya ve Japonya gibi dünyanın önde gelen ülkeleri yıllardır ‘çoklu baro’ sistemini uygularken, İngiltere’de avukatların uzmanlık alanlarına göre baro kurduğu ortaya çıktı.

Dünyanın en gelişmiş ülkeleri bu sistemi kullanıyor onlar itiraz ediyor!
Dünyanın en gelişmiş ülkeleri bu sistemi kullanıyor onlar itiraz ediyor!
GİRİŞ 26.06.2020 14:03 GÜNCELLEME 26.06.2020 14:03
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Barolar üzerindeki ideolojik tahakkümü kıracak olan yeni sistemi ‘Diktatörlük’ olarak nitelendiren ve ‘Hukukun ayaklar altına alınması’ olarak çarpıtanların aksine, çoklu baro sistemi birçok Batılı ülkede yaygın olarak faaliyet gösteriyor. Avrupa'nın birçok ülkesinde uzmanlık alanlarına göre barolar kuruluyor. 

 

 

DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ ÜLKELERİ KULLANIYOR

Vesayet odaklarının milli iradeye meydan okumaya çevirdiği ve şiddetle reddettiği ‘çoklu baro’ sisteminin dünyanın en gelişmiş ülkelerinde uygulandığı ortaya çıktı. ABD, İngiltere, Fransa, Belçika ve Almanya’da çoklu baro sisteminin geçerli olduğu belirlendi. İngiltere’de avukatların, uzmanlık alanlarına göre ‘ticaret hukuku’, ‘ceza hukuku’, ‘Aile hukuku’ gibi birçok farklı disiplinde kendi barolarını kurdukları bildirildi. Teknolojik anlamda dünyanın gelişmiş ülkesi Japonya’da da çoklu baro sisteminin hayata geçirildiği öğrenildi. 

 

 

ABD'DE ÇOKLU BARO MEVCUT

Barolardaki üstünlükleri kaybolmasın diye çoklu baro sisteminin ‘dünyada hiçbir örneği olmadığını’ iddia eden baro yönetimleri, kamuoyunu yanıltıyor. Baro yönetimleri, dünyanın birçok ülkesinde uygulanan çoklu baro sistemini inkar ediyor. Dünyanın süper gücü ABD’nin toplamda 8 eyaletinde çoklu baro sistemi uygulanıyor. ABD’deki çoklu baro uygulamasını görmezden gelenler ise büyük bir samimiyetsizliğe imza atıyor.

BATI'DA UYGULANAN BİR SİSTEM

Avrupa’nın merkez noktası İngiltere’de de çoklu baro uygulanıyor. Bu kadarla da sınırlı kalmayan İngiltere, avukatlara mesleki uzmanlıklarına göre baro kurma imkanı da tanıyor. İngiltere’deki avukatlar, ‘Ceza hukuku’, ‘Ticaret hukuku’, ‘Aile Hukuku’ başta olmak üzere birçok farklı disiplinde baro kurabiliyor.

Fransa'da çoklu baro sistemini uygulayan Batılı ülkelerden biri. Halihazırda 200 baro bulunan Fransa’nın en küçük barosu 9 üyeye sahipken, en yüksek barosu 25 bin üyeye sahip. Avrupa'nın bir diğer kritik öneme sahip ülkesi Belçika’da da çoklu baro sistemi sorunsuz bir şekilde uygulanıyor. 

JAPONYA'DA ÇOKLU BAROLAR VAR

Avrupa’nın lokomotif ülkesi Almanya’da da çoklu baro sistemi mevcut. Almanya’da 27 bölge barosu bulunuyor. Bunun yanı sıra Federal Yüksek Mahkeme’ye akredite ve üye olan avukatların kurduğu baro da hukuk sistemi içerisinde yer alıyor. Uzakdoğu ülkesi Japonya’da da çoklu baro sistemi yıllardan beri sorunsuz bir şekilde uygulanıyor.

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR 39
  • İsmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Çoklu kaymakam çoklu vali ne zaman gelecek
    Cevapla
  • CHP min kulu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde çoklu baro sistemi CHP nin işine gelmez.Sömürüyü yapamaz.
    Cevapla
  • Adalet istiyoruz 3 yıl önce Şikayet Et
    Avukat suç işlese bakanlık 1-2 sene de ancak soruşturma izni verir ,vatandaş suç işlese anında soruşturulur AVUKATLARDA SUÇ İŞLEYİNCE SAVCININ KARŞISINA DİREK ÇIKSIN
    Cevapla
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Avukatlara bu kadar yüz verilmese iyiydi ,bu arkadaşlara her vatandaş ile elit oldukları üstün olmadıkları kanun yoluyla anlatılmalı ayrıcalığı son verilmeli
    Cevapla
  • Lacivert 3 yıl önce Şikayet Et
    Barolar itiraz ediyorsa doğru yoldayız demektir . özellikle eşcinsellerin avukatlığını yapan barolar .Kendileri ayrı Cumhuriyet kurmuş gibi hareket ediyorlardı . Kafalarına göre toplumun milli ve manevi değerlerine ters açıklamalarda bulunuyorlardı . Hakim, Savcı , Avukat cübbesini giyip kendini bir şey oldum zannedip , toplumun değerlerini aşağılamaktaydılar . Sizin ne haddinize ? Burası Türkiye Cumhuriyeti .
    Cevapla
  • mesutto 3 yıl önce Şikayet Et
    itiras ederler cunku yıllardır meydanı bos bulmuslar ıstediklerı gıbı at kosturup rant sağlıyorlar hortumları kesılecek rant asalacak avukatları soyamayacaklar karsı dusuncedeki avukatları yok sayıp kendi ideolojılerını dayatacaklar bunun gibi dusenleme tabıbler odasına ve mımarlar ve muhendısler odasınada gerekli cunku hepsı soyguncu heps mesleklerı harıcınde ulkeye karsıt ne kım varsa yanındalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!