Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Derhal bu hıyanetten vazgeçin

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ABD ve terör devleti İsrail'in 'Yüzyılın işgal planı" hakkında Müslümanları uyararak "İslam dünyasında şahsi menfaatlerini düşünerek Kudüs'e ihanet manası taşıyan söz ve eylemlerde bulunan bazı kişi ve gruplar derhal bu hıyanetten vazgeçmelidir." ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Derhal bu hıyanetten vazgeçin
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Derhal bu hıyanetten vazgeçin
GİRİŞ 29.06.2020 21:54 GÜNCELLEME 29.06.2020 21:59
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Erbaş, Filistin Devleti Adalet Divanının İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan bazı bölgeleri "ilhak planı"na karşı düzenlenen "İşgale Karşı Barışa Destek Buluşması"na video konferans sistemiyle katıldı.

KUDÜS EN ADALETLİ VE HOŞGÖRÜLÜ YILLARINI MÜSLÜMANLARIN HAKİMİYETİNDE GEÇİRDİ

Erbaş, Kudüs'ün en adaletli ve hoşgörülü yıllarını Müslümanların hakimiyetinde geçirdiğini ifade ederek, "Kudüs, Müslümanların adil ve hoşgörülü yönetimlerinde farklı inançların birbirine saygı içerisinde varlığını devam ettirdiği örnek şehir olmuştur." ifadesini kullandı.

Günümüzde Kudüs'ün işgalcilerin şiddet ve nefret politikalarıyla bu özelliğini kaybettiğine dikkati çeken Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

 

 

"İşgalciler, tüm ahlak ve hukuk ilkelerini ihlal ederek Kudüs'ün işgalini meşrulaştırmak istemektedir. Hukuk ve insanlık dışı uygulamalarla Müslümanların kendi mabetlerinde ibadet etmelerine dahi engel olmaktadır. Dini ve kültürel mirasa zarar vermekte, şehrin Müslüman kimliğini yok etmektedir." 

TÜM İNSANLIK SORUMLU

Tüm insanlığın işgale karşı çıkmakla ve Kudüs’ü savunmakla yükümlü olduğuna vurgu yapan Başkan Erbaş, şunları kaydetti:

"Kudüs topyekun insanlığın hukuk, ahlak ve vicdan sınavıdır. Kudüs, İslam ümmetinin iman ve kardeşlik sınavıdır. Kudüs, sadece Filistinlilerin ya da Arapların değil, bütün Müslümanların ortak meselesidir. İnsaf ve vicdan sahibi Yahudiler de Kudüs’teki zulme karşı çıkmalıdır. İslam dünyasında şahsi menfaatlerini düşünerek Kudüs’e ihanet manası taşıyan söz ve eylemlerde bulunan bazı kişi ve gruplar da derhal bu hıyanetten vazgeçmelidir. Tüm dünya Müslümanları Filistin davasını daha çok sahiplenmelidir. Müslümanlar, etnik ve mezhebe dayalı kısır çekişmelerden uzaklaşarak kendi meselelerini beraberlik ruhu ve kardeşlik hukuku içinde çözmelidir."

Erbaş, Kudüs'te işgal ve zulmü engellemenin yolunun Müslümanların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinden geçtiğine dikkati çekti.

İslam dünyasının güçlü ve zengin olduğunu, bütün yer yüzüne iyilik ve adalet getirecek imkanlarının bulunduğunu kaydeden Erbaş, İslam dünyasının durumunun farkında olmadığını ve iç çekişmeler, fitne ve tefrika içinde imkanlarını yeterince kullanamadığını vurguladı.

KUDÜS DAVAMIZ DEVAM EDECEK

Türkiye’nin her zaman dünyadaki tüm Müslümanların ve mazlumların yanında olduğunu belirten Başkan Erbaş, "Biz her platformda Kudüs davamızı gündeme getiriyoruz. Bu vesileyle her türlü işgal ve zulme rağmen yıllardır Mescid-i Aksa’nın muhafızlığını yapan Filistinli mazlum Müslümanların yanında olduğumuzu ve onlara her türlü desteği sunmaya devam edeceğimizi ifade ediyorum." diye konuştu.

Buluşmaya, başta Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Kafkas Müslümanları İdaresi (KMİ) Başkanı Allahşükür Paşazade olmak üzere birçok İslam ülkesinden temsilci katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    islami savunalim, zamani geldi artik......
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    sayin hocam maalesef bunlarin bazilarina laf geçirmek çok zor ne ahlak ne de mantik bu kardeslerimize rabbim akil fikir versin hocam amin .
    Cevapla
  • denden 3 yıl önce Şikayet Et
    vahhabilik de tehlike arz etmiyormu ?
    Cevapla
  • Battalgazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanımı tebrik ediyorum. Kutsal davamıza sahip çıkmalıyız. Sayın başkanımdan ricam, günümüzün modası olan luks hayatın müslümanların faiz alarak bu modaya uymasını engellemesi. Dinimizin kesin emirlerinde olan FAİZ alıp vermenin haram olduğunu, faiz yemenin büyük günahlarda olduğunu insanlara güzel bir şekilde anlatması.
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet işleri derhal BAKANLIK OLMALI. Sayın Bakanım, imamlara yeni kriterler gelmeli. Yüksek kriterli imamlara yüksek yetkiler verilmeli. Imamlar nefisleri azgın bazı kişilerce tehdit ediliyor. Susturuluyor. Bir imam cesaretle zina fuhuş, tesettür den konuşamaz oldu farkında mısınız? Bir iki kişinin fitnesi yüzünden imamlar sürgün edilirse sıkıntı büyük. Her imam Arapça bilmeli, en az bir cüz ezber bilmeli, iletişim pedogoji ilmi almalı. Camiiler sosyal yaşam merkezi olmalı. Namazı kılınca haydi güle güle olmaz. Dertli insanlar var yardım etmek gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı