Soylu duyurdu! Cumhuriyet tarihinin en büyüğü, 9 ülke ile birlikte...

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu başlatıldı. 9 ülkeyle ortaklaşa başlatılan operasyon kapsamında uyuşturucu ve uyuşturucu gelirlerinin engellenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Türkiye'de 94 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, operasyon devam ediyor.

GİRİŞ 30.06.2020 10:04 GÜNCELLEME 03.07.2020 07:38
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Uyuşturucu ve uyuşturucu gelirlerine karşı, 9 ülkeyle birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu olan "Bataklık Operasyonu" başlatıldı. Hedef kapsamında Türkiye'de 94 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 67'si gözaltına alındı.

 


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu başlatıldı" diyerek, uyuşturucu ve uyuşturucu gelirlerine karşı başlatılan operasyonun detaylarını açıkladı.

Bakan Soylu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

 

"Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu başlatıldı. Yaklaşık 1 yıldır takip edilen operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonun ismi Bataklık. Özellikle, uyuşturucu ve uyuşturucuya bağlı suç gelirleriyle mücadele etmek. Özellikle suç gelirleriyle mücadelede büyük bir mücadele verilmektedir. Dönem dönem çok zorlandığımız açıktır. Bu operasyon 9 ülkeyle bağlantılı gerçekleştirildi. Hollanda, Belçika, İspanya, İtalya, Şili, Ekvador ve Brezilya ile bağlantılı gerçekleştirildi. Türkiye'de 11 ilde yapıldı. 94 hedef vardı, 67 hedef gözaltına alındı, 70 milyon liraya el konuldu. Bu operasyonda ayrıca hem suç gelirlerine yönelik, silahlı suç örgütü tespit edildi. Örgütün tepe yöneticilerinden bir tanesi hakkında kırmızı bülten, Brezilya ve Hollanda'da 26 yıllık hapis cezası var. 500 milyonun üzerine çıkabilecek bir nakdi ve suç gelirleri toplamı söz konusu olacak." 

2 AY ÖNCE İLK OPERASYON

Soylu "Yaklaşık 2 ay önce bu operasyona bağlı olarak bir yakalama daha gerçekleştirilmişti. Ama kamuoyuna çok fazla deklare edilmeden suç dosyasına herhangi bir halel gelmemesi için de devam da ettirildi. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhuriyet tarihinin en önemli operasyonudur bu. Bu büyüklükte böyle bir operasyon olmadı ama bugünden sonra çok daha güçlü şekilde olabileceğini, hem milletimize hem kamuoyuna ilan etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 25
  • M.i. 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet vatandaşını korumak için gereğini yapmalıdır elbette bu işlerin yurt içi ve dışı boyutları uluslararası terör örgütlerinin pamuğu olabilir Allah ülkemizi ve bütün insanlığı bubeladan korusun ancak hergün bu lanet bataklığa düşen insan sayısı artıyormu eksiliyormu buna bakmak lazım bunu gece yarılarında sokakta görülen görüntüler den bazı mekan taramalarından öğrenebilirsiniz
    Cevapla
  • pusula 3 yıl önce Şikayet Et
    Burhan Kuzu ya iş çıktı yine. şimdi bir sürü yeri araması gerekecek
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İzmir cengizhanmah her sokakta hap satıyorlar polis hiçbişey yapmıyor sanki ortak çalışıyor
    Cevapla
  • Deli Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi ya buyuk ihtimal o saticilar artik issiz kalacaklar, tedarik zinciri kirildi, olmazsa da elbet onlarin da tedarik zinciri bir gun mutlak kirilacaktir
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    İdamı getirmezseniz böyle uğraşırsınız
    Cevapla
  • inanmıyorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Bağcılarda sokaklarda uyuşturucu kol geziyor hiçbir polis gelip işlem yapmıyor maalesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...