Korona tam azaldı derken neden hortladı?

Koronavirüs vakalarının bir dönem 1000'lerin altına inmesi, yeni normalleşme süreciyle birlikte tekrardan 1500'lere yükselmesiyle ilgili konuşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 3 yanlışı sıraladı. Ceyhan'a göre; belirti göstermeyen kişiler hastalığı yaydı, normalleşmenin etkisi hesaplanamadı ve "Virüs yaz aylarında ölür" safsatası yayıldı.

Korona tam azaldı derken neden hortladı?
Korona tam azaldı derken neden hortladı?
GİRİŞ 30.06.2020 10:05 GÜNCELLEME 30.06.2020 10:05
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısa sürede tüm dünyaya, akabinde Türkiye'ye de sıçradı. 11 Mart günü ülkemizde ilk kez tespit edilen virüs, mart ve nisan aylarında pik dönemini yaşadı.

 

 

Pik döneminin ardından mayıs ayında düşüşe geçen ve vaka sayılarının 1000'in altına gerilediği pandemide vakaların yeniden artması hatta 1500'leri bulması endişelere sebep oldu. Konuyla ilgili konuşan enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan pandemi sürecinde yapılan 3 hayati hatayı sıraladı.

3 TEMEL HATA VAR

 

 

Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan Mehmet Ceyhan'a göre belirti göstermeyen kişiler hastalığı yaydı, normalleşmenin etkisi hesaplanamadı ve "Virüs yaz aylarında ölür" safsatası yayıldı.

Hande Fırat'ın yazısında ilgili kısım şu şekilde:

Vakalardaki yükselmenin tek nedeni normalleşme. Hocaya göre başka neden aramaya gerek yok.

Ancak bir yandan da tüm dünya ekonomik, sosyal, toplumsal nedenlerle normalleşmeye mecbur. Mesele normalleşirken yapılırken yanlışlarda ya da hesaba katılmayan unsurlarda, hatta yanlış yapılan hesaplarda... Mehmet Hoca üç hesap yanlışını sıraladı:

1- Belirti göstermeyen kişiler: Hastalık belirtisi göstermeyenler tüm dünyada virüsü yaymaya devam ettiler.

2- Virüs yaz aylarında ölür ya da etkisi azalır: Bazı kişilerin bu düşüncede olması ve bunu dile getirmesi yanlıştı. Pandeminin mevsimi olmaz.

3- Normalleşmenin etkisi bilinmiyordu, hesap edilemedi.

YORUMLAR 42
  • Birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar ki hala var o emliyet kemeri neden takmıyorsun diye sorulduğunda sıkıyor be abi ne yapalım dediler şimdide maske sıkıyor diyor kendi adıma ben maskemi ve mümkün olduğu kadar mesafemi koruyorum tedbir bizden taktir yaradanndan
    Cevapla
  • Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek nedeni var o da kul hakkını öğretememek.
    Cevapla
  • bay e 3 yıl önce Şikayet Et
    neden hortladı devleti polisi ipleyen yokda ondan .devlet için harika gelir kes cezayı maske takmayanlara para gelsin bizde rahat edelim.anca yasak deyip dursunlar
    Cevapla
  • Dahi 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne bir dakka ileri ne bir dakika geri.ölümün saati belli.rızkımızdan ne az ne çok yiyebiliriz rızgımız belli.ne bu korku yahu.hiç ölmüyecek olsakta bu virüs öldürse tamamda.biz islam değilmiyiz.kaza ve kader var yahu.
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    diyelim bir orman yangını var çok büyük kısmını uğraştın çabaladın söndürdün kalan az miktarda yerleri söndürmek yerine bırak orası da kendi sönsün dermisin bu akıllıca bir işmidir o az miktarda hala yanan yerin yine büyük bir yangına dönüşeceği ortadadır çözüm çok basit 14 gün kapat bizi bitsin bu iş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı