Diyarbakır'daki evlat nöbetine bir anne daha katıldı

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine bir anne daha katıldı.

GİRİŞ 01.07.2020 01:50 GÜNCELLEME 01.07.2020 01:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 301'inci gününde sürüyor. Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinden 5 yıl önce dağa kaçırılan 15 yaşındaki kızı Sema için oturma eylemine katılan anne Hanım Dalçiçek, lise birinci sınıf öğrencisi olan kızının Kurban Bayramı'nda gezmek için evden çıktığını ve bir daha haber alamadıklarını söyledi.

Kızını her yerde aradıklarını ve sormak için HDP'nin ilçe teşkilatına gittiklerinde "Biz vermiyoruz, evinize gidin." cevabını aldıklarını belirten Dalçiçek, oturma eylemini televizyonlarda görünce eyleme katılmaya karar verdiğini belirtti.

"Kızımı HDP'liler kaçırdı, ben bu yüzden buraya geldim. Kızımı bıraksınlar, gelsin." ifadelerini kullanan Dalçiçek, diğer çocuklarının terör örgütünce kaçırılmaması için İstanbul'a taşındıklarını aktardı. Dalçiçek, kızına "Gel, teslim ol. Biz seni özledik. Senin için buradayım. Gelmezsen, buradan gitmiyorum." diye seslendi.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • nail 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün diyarbakırın eyleme destek vermesi lazım sadece birkaç çocuğu kaçırılan değil ve diyarbakır halkının seçimde hdp ye ders vermesi lazım eylemi yapıp oy zamanıda oyu hdp ye verirlerse o zaman çok yazık olur halkın silahıda sandıkta oy olmalı
    Cevapla
  • Musti_180 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazik bu annenlere medyayida anlamiyorum bu kadinlari evlatlariyla ilgili aciklama gelene kadar mansette tutmalari lazim hem pkk ve hdp nin gerceklerinin derinlikleri anlatilmali hemde Politik baski uyhulanmali. Ama malesef insan olan insana deger verir gerisi bos
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Seferberlik ilan edin pkk yuvalarini yakip yikip cocuklari kurtaralim halka silah dagitin herkez kendini savunsun
    Cevapla
  • Bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu çile çekilirmi? Allah yardımcıları olsun. İnşallah tez vakitte çocuklarına kavuşurlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki