Arabuluculuk başvuruları artık internetten yapılacak: 3 günde 2 bin 905 başvuru

Adalet Bakanlığı, arabuluculuk başvurularının artık internet üzerinden de yapılabileceğini duyurdu. 3 gün önce başlayan başvurulara 2 bin 905 kişi müracaat etti.

Arabuluculuk başvuruları artık internetten yapılacak: 3 günde 2 bin 905 başvuru
Arabuluculuk başvuruları artık internetten yapılacak: 3 günde 2 bin 905 başvuru
GİRİŞ 01.07.2020 15:29 GÜNCELLEME 01.07.2020 15:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığı, vatandaşların adalet hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla arabuluculuk başvurularının Avukat Portal ve Vatandaş Portal üzerinden de yapabileceğini duyurdu.

Adalet Bakanlığı tarafından 2013 yılında hukuk sistemimize kazandırılan, iş uyuşmazlıklarında 2018, ticari uyuşmazlıklarda da 2019 yılından bu yana uygulanan arabuluculuk büyük bir başarı ile devam ediyor. Bakanlık yargının iş yükünü azaltan ve bazı hukuki uyuşmazlıklarda mahkemeye gitmeden tarafların rızasıyla hızlı çözüm getiren uygulamayı daha da hızlandırmak amacıyla yeni bir hizmeti daha devreye soktu. Koronavirüs önlemleri kapsamında adliyelerdeki yoğunluğu da azaltacak olan uygulama kapsamında avukatlar ve vatandaşlar arabuluculuk başvurularını artık internet üzerinden yapılabiliyor.  

ÜÇ GÜNDE 2 BİN 905 BAŞVURU

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce UYAP’ta yapılan güncelleme kapsamında Avukat Portal ve Vatandaş Portal üzerinden yeni bir hizmet başladı. Vatandaşlar veya taraf vekili avukatlar adliyeye gitmeden arabuluculuk başvurularını internet üzerinden yapabiliyor.

Üç günlük uygulama büyük ilgiyle karşılandı. Portallar üzerinden başvuruların başladığı 29 Haziran’dan bugüne yani ilk üç günde 2 bin 905 arabuluculuk dosyanın başvurusu internetten yapıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Bulent demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Acik cezaevindeki mahkumlarinin izinleri uzatilacakmi
    Cevapla
  • Cuma 3 yıl önce Şikayet Et
    Arabulucu işçiden para istiyor yaw bu nasıl bir çözüm mağdur olan işçi niye işyerinden istenmiyor bu para mağdur olan ben para istenen ben ??????
    Cevapla
  • ADALETMİ 3 yıl önce Şikayet Et
    ÖNCE MAHKEMEDE DAYI HİKAYESİ VE RÜŞVET YOK EDİLMELİ, BEN HAKSIZLIĞA UĞRADIM CİMER EYAZDIM AVUKAT TUTUN DİYOR, AVUKATIM VARDI AMA AL BİRİNİ VUR BİRİNE ,HAKİM DOSYAMI OKUMADAN KARAR VERDİĞİNİ ÖĞRENDİM TEMİZE GİTTİK YİNE HAKİM KARARI ADALETSİZ SONUCA BAĞLADI, Ben ALLAHA havale ettim ahirette, ADALET ASLA ŞAŞIRMAZ ORDA HESAPLAŞIRIZ.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu uygulama ile, arabuluculuk fiyatları düşecek mi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var