Sınırda teğmeni şehit eden kaçakçılar, 30 yıl sonra Suriye'de yakalandı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin Karataş sınır bölgesinde güvenlik kuvvetleri ile kaçakçılar arasında 1990 yılında çıkan çatışmada Piyade Teğmen Zafer Toka'yı şehit eden 3 zanlı, 30 yıl sonra Suriye'de Türk güvenlik güçlerinin düzenlediği planlı operasyonla yakalandı.

GİRİŞ 04.07.2020 09:27 GÜNCELLEME 04.07.2020 14:41
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

8. Hudut Bölük Komutanlığında görevli iken sorumluluk bölgesinde bulunan ve şu anki adı 2. Hudut Bölük Komutanlığı Şehit Piyade Teğmen Zafer Toka Karakolu olan Karataş Karakolunun 400 metre güneyinde 16 Haziran 1990'da kaçakçılarla girdiği çatışmada şehit olan Amasyalı Piyade Teğmen Zafer Toka'nın şehit edilmesiyle ilgili o dönemin görgü tanıklarının ifadeleri incelendi.

 

 

Uzun süren incelemeler sonunda, tanıkların ifadesinde adı geçen şüpheli "Salih" isimli kişinin, Suriye'nin Afrin-Racu bölgesindeki Mamul Uşağı köyünde yaşayan 59 yaşındaki Salih Osman olduğu tespit edildi. 

Bunun üzerine 2 Temmuz'da Afrin Koordinatör Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen planlı operasyonda, Salih Osman'ın yakalanması sağlandı.

 

 

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Afrin Koordinatör Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan Osman, 30 yıl önceki Piyade Teğmen Toka'nın şehit edilmesi olayını gerçekleştirdiğini itiraf etti.

Osman, söz konusu olayda kendisiyle birlikte "Hacı Meyri" (Hasan) ve "Mehmet" isimli kişiler olduğunu anlattı. Osman'ın, diğer iki suç ortağının adreslerini vermesi üzerine "Hacı Meyri" isimli şüpheli Raco Kuri (Keli) köyünde "Mehmet" isimli şüpheli ise Raco Şadiyanlı köyünde yakalandı.

Operasyonun devamında "Hacı Meyri"nin (Hasan) Hasan Abdullah olduğu, "Mehmet"in ise Muhammed Muhammed olduğu saptandı.

Zanlıların sorguları Afrin Koordinatör Emniyet Müdürlüğünde sürüyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin Karataş sınır bölgesinde, 16 Haziran 1990'da bir grup kaçakçı Suriye'den Türkiye'ye geçmek istemiş, güvenlik güçlerinin "dur" ihtarına kaçakçıların ateşle karşılık vermesi üzerine Piyade Teğmen Zafer Toka ağır yaralanmıştı. Toka, Kırıkhan Devlet Hastanesine kaldırıldığı sırada yolda şehit düşmüştü. 

YORUMLAR 26
  • ccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakaladın birazda içeride besle. Suriye sınırında sıkın kafalarına gitsin. Leşini de çakallara kuşlara bırakın. Tiplerinde meymenet yok ş...
    Cevapla
  • Çaldıran.....1514 3 yıl önce Şikayet Et
    Köpekler.....şimdi kotesten mezarlığa....
    Cevapla
  • DEĞİL Mİ 3 yıl önce Şikayet Et
    bazı yorumcular gebermeleri için öneri sunmuşlar öldürünce ne olacak. sen bu operasyondan ne anladın yani bumudur öldürün. bu operasyon ve bunların yaklaşık 50 yıl sonra bile yakalanması size bir anlam ifade etmiyormu? benim için anlamı HER KİM OLURSA OLSUN BU ÜLKEYE MERMİ ATAN VATANIMA HAİNLİK EDEN 50 DEĞİL 100 YIL GEÇSE BU ÜLKENİN EVLATLARI KANLARINI YERDE BIRAKMAZ pkk, fetö ve yandaşlarına sevicilerine duyurulmasında yarar var (bu korkuyla hep yaşayacaksınız ama sonunuzdan kaçamayacaksınız aynı bunlar gibi)
    Cevapla
  • Hak 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu niye yakaliyorsunuz trafik kazası yaptırın ölsünler gitsin
    Cevapla
  • Vatandas b 3 yıl önce Şikayet Et
    O zaman sadece bir tanesi ele geçerdi. Ama cezalarının ölüm olması gerektiğine katılıyorum.
    Cevapla
  • neco 3 yıl önce Şikayet Et
    hala anliyamadigim ben 54 senedir hollandadayim hollanda polisi vede gizli servisi bu durumlarsa direk oldurup kaza susu veriyo media tek kelime yazamiyo halk her konudan bi haber hollanda polisi gizli servisi kanatsiz bir melek ama turkiye nedense bu mahluklari beslemeyi tecih ediyo o yuzden terorristlere sempatide cogaliyob bakin chp tam bir teror yuvasi hdp chpnin yaninda melek kalir
    Cevapla
  • Turuncu 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim gizli servisimiz bir şey yaptığında chp liler gazeteci ve politikacı kılıklı dış temsilciler hemen havalara zıplıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!