Diyanet'ten 81 il müftülüğüne talimat!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kovid-19 normalleşme süreciyle ilgili 81 il müftülüğüne gönderdiği talimatla, din görevlileri tarafından manevi destek ya da tebrik amaçlı iştirak edilen törenlerde vatandaşların kurallara uygun davranılması hususunda uyarılmasını istedi.

Diyanet'ten 81 il müftülüğüne talimat!
Diyanet'ten 81 il müftülüğüne talimat!
GİRİŞ 09.07.2020 15:19 GÜNCELLEME 12.07.2020 20:27
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 virüsünün bulaşma riskini en aza indirmek amacıyla özenli davranılması gerektiğini hatırlattığı talimatta, normalleşme sürecinde hastalıkla mücadelede rehavete düşülmemesinin ve Devletimiz tarafından öngörülen tedbirlere titizlikle riayet edilmesinin büyük önem arz ettiğini kaydetti.

 

 

Bilhassa taziye ve düğün gibi kalabalık ortamlarda virüsün hızla yayıldığı ve yeni vakaların arttığının müşahede edildiğine dikkat çeken Başkan Erbaş, bu kapsamda, din görevlileri tarafından manevi destek ya da tebrik amaçlı iştirak edilen törenlerde vatandaşların kurallara uygun davranılması hususunda uyarılmasını istedi.

Talimata göre güvenli mesafe kuralına riayet edilecek, maske kullanılmasına, beden, kıyafet, çevre ve yiyecek temizliğine azami derecede dikkat gösterilecek. Özellikle düğün, taziye ve cenaze merasimlerinin mümkün mertebe açık alanlarda ve kalabalık ortamlar oluşturulmadan yapılması istenirken, tokalaşma, kucaklaşma ve musafaha etmekten kesinlikle kaçınılacak, kapalı ortamlarda topluca geçirilecek süreler kısa tutulacak.

 

 

Kapalı ortamların sık sık havalandırılması ve dezenfekte edilmesi istenilen talimatta, salgın ortadan kalkıncaya kadar imkanlar dahilinde taziyelerin telefonla, sosyal medya ve dijital imkanlar vasıtasıyla yapılması ve ziyaretlere ara verilmesi konularında bilgilendirilmesi istendi. 

YORUMLAR 65
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamın dibisin Başkanım.
    Cevapla
  • derf 3 yıl önce Şikayet Et
    sizi dinleyen mi var diyanet kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz allah aşkına ya
    Cevapla
  • ERZURUMLU 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet işleri başkanı görevini yapıyor uyarıyor , zaten sana demiyor
    Cevapla
  • Abdullah Baysal. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugünden itibaren, "son nefeste imanlı göçebilmek" konusunda gereken her türlü tedbirin alınması kapsamında, Yüzlerce televizyon kanalında, gece-gündüz, sabah-akşam, saat başı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Camiye giden ve cemaatle namaz kılanların güncel sayısının açıklanmasını, Halkımızın yarıdan fazlasının Kelime-i Şehadeti (anlamıyla birlikte) bilmemesi nedeniyle, temel dini bilgilerin sürekli gündemde tutulmasını talep ediyorum. Deli misin ve adam. Olur mu öyle şey? Neden olmasın!!! Coronavirus için bu dediğimi Sağlık Bakanlığı zaten yapıyor. Hem de fazlasıyla. Kimse de itiraz etmiyor.
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    çok abartıyorsunuz. geçen ikindi vakti camiye gittim benden başka kimse yok hoca seccaden yok diye neredeyse camiye almıyacaktı neredeyse artık bende gitmiyorum o camiye
    Cevapla
  • alperennn 3 yıl önce Şikayet Et
    aramızda para toplayıp sana bi seccade alalım kardeşşşş
    Cevapla
  • Musab 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletin bir bizi korumak için koyduğu kurallar belli seccadem camide kilinsin denmiş bunda bir yanlış göremiyorum ayrıca bir hata varsa bile Allah in evine kuserek vallahi kaybeden sen olursun cami degil
    Cevapla
  • Yigido 58 3 yıl önce Şikayet Et
    Her insanin bir isi var imamlarda camide gorevli.neymis 4 5 bin maas aliyormus.bu zamanda 4 5 bin tl ancak yeter birine.ne yapsin adamlar bedavayami calissin.kim yikacak ölünu kim kildiracak namazını.adamlar ulkedeki en onemli isi yaptiriyor bence 10 bin tl bile az.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkadaş tutturmuşsunuz bi ölünüzü kim yıkayacak lafıdır gidiyor. Ölüyü imam olmayan yıkayamaz diye bi şey mi var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler