Türkiye'den Ann Linde'ne tepki: Başlı başına ibretlik bir durum

Türkiye'den, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'nin, terör örgütü PKK/PYD/YPG mensuplarıyla görüşmesine tepki geldi. Yapılan açıklamada, ''Linde'nin, bir teröristle Türkiye'nin Suriye'de gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonlarını ele aldığını ileri sürmesinin "başlı başına ibretlik bir durum" olduğu vurgulandı.

Türkiye'den Ann Linde'ne tepki: Başlı başına ibretlik bir durum
Türkiye'den Ann Linde'ne tepki: Başlı başına ibretlik bir durum
GİRİŞ 10.07.2020 00:42 GÜNCELLEME 10.07.2020 00:42
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsveçli Bakan Linde'nin, yaptığı bir sosyal medya paylaşımında, terör örgütü PKK/PYD/YPG mensuplarıyla görüştüğünü duyurduğu belirtilerek, esasen bu görüşmenin, Linde'nin terör örgütü mensuplarıyla ilk teması olmadığı, daha önce de terör örgütü mensuplarıyla görüşmeler yaptığı ve terör örgütüyle iltisaklı kişilerce düzenlenen etkinliklere katıldığı hatırlatıldı.

 

 

"Bu tutum, öncelikle bulunduğu makam itibarıyla İsveç'in terörle mücadeleye yaklaşımı konusunda ciddi soru işaretleri oluşmaktadır." ifadesi kullanılan açıklamada, temas edilen terör örgütü mensupları arasında silahlı kanat üyelerinin de bulunmasının durumun vahametini daha da artırdığına dikkat çekildi.

'TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA AYRIM YAPILMAMALI'

 

Açıklamada, Bakan Linde'nin, bir teröristle Türkiye'nin Suriye'de gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonlarını ele aldığını ileri sürmesinin "başlı başına ibretlik bir durum" olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Terör örgütünün kara propagandasına alet olan sözde insan hakları savunucularının, bu teröristlerin Suriye'de işledikleri katliamları, sürgüne gönderdikleri sivilleri, zorla silah altına aldıkları çocukları, kendi bölücü siyasetini reddeden Kürtler dahil bölge halkına yönelik zulümlerini görmezden gelmeleri ise utanç vericidir. Daha bugün Dünya Aramiler Konseyi, PKK/YPG'nin, kuzeydoğu Suriye'deki kamplarda tutulan DEAŞ'lı militanları para karşılığında salıverdiğini, DEAŞ tehdidini böylece kasten canlı tutmak suretiyle bölgenin güvenlik ve istikrarını tehlikeye attığını açıklamıştır."

Açıklamada, bu vesileyle bir kez daha terörle mücadelede terör örgütleri arasında ayrım yapılmamasının önemi vurgulanarak, terörizmin bütün biçimleriyle mücadelenin, "uluslararası toplumun ortak yükümlülüğü" olduğunu hatırlatıldı.

YORUMLAR 20
  • Muhsin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne beklenirdi ki böyle alçaklardan ? Kafir kafiri destekleyecek elbette ! Geçmişten acıları olan Müslüman Türkleri hiç sevmeyen Avrupalı elbette kendileri gibi İslam ve Türk düşmanı PeKaKa yı destekleyecekler..
    Cevapla
  • i.çengel 3 yıl önce Şikayet Et
    kendisi terör sevici ibretlik PKK lıları gönderelim size alın tepe tepe kullanın
    Cevapla
  • Hakkı Sakin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın araştırılsın, ye yahudi asıllıdır veya onlardan para alıyordur...PKK nın katliyamlarını bilen hiç bir polştikacı onlarala görüşmeye cesaret edemez...Gerçi Avrupa ülkeleri yahudilerin kontrolünde...
    Cevapla
  • DEĞİL Mİ 3 yıl önce Şikayet Et
    yav saymışsınızda saymışsınız sözde insan hakları savunucusu yok teröriste oturmuş yok katillerle el ele vs vs. bugün bu ülkede bunları savunan güruh bile biliyor ki avrupa vampirden farkı olmayan insanlıktan nasibini almamış bir alçak medeniyet sanki onlar bilmiyorlar hatta senin bilmediğin bütün zalimlikleri katliamları zulümleri insanlık dışı faaliyetleri dahi biliyorlar ama onlar için ölmüş gebermiş hiç umurlarında değil yeterki islam coğrafyası kan gölünde boğulsun. biz artık bu söylemleri bırakıp yapmamız gereken ne onu belirleyip icraata dökmektir
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü bir MIT ve işinin ehli bir suikast ekibimiz olmalı ki yurtdışında etkili operasyonlar yapabilelim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı