Ayasofya'da tarihi an! Tabelalar resmen kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Temmuz'da Ayasofya'nın ibadete açılacağını söylemesinin ardından tarihi mekanda hazırlıklar sürüyor. Caminin girişinde müzeye ilişkin yer alan tabelalar kaldırıldı.

GİRİŞ 15.07.2020 14:40 GÜNCELLEME 15.07.2020 14:41
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Danıştay'ın kararı ile 86 yıllık müze serüveni son bulan ve camiye dönüştürülen Ayasofya'da Kültür ve Turizm Bakanlığına ait müze tabelaları kaldırıldı. 24 Temmuz'da ibadete açılacak olan Ayasofya'da ilk namaz için hazırlıklar sürüyor.

 

 

MÜZE TABELASI SÖKÜLDÜ

Ayasofya Camii'nin hemen girişinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın müze tabelası, restorasyon çalışmaları kapsamında bu sabah söküldü. Tabelanın yeri boş kalırken, emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemleri ise sürüyor. 24 Temmuz tarihinden önce içeriye giriş çıkışlara izin verilmiyor.

 

 

EMNİYET MÜDÜRÜ İNCELEDİ

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da gelerek incelemelerde bulundu. Aktaş, 'Burada Ayasofya tedbirleri ve 15 Temmuz ile alakalı etkinlikler için buraya geldik. Devamında Ayasofya'da alınan tedbirleri yerinde incelemek ve değerlendirmek için burada geziyoruz. İnşallah 24 Temmuz'da açılış ile alakalı tedbirlerimiz yerinde denetleyip göreceğiz ilave tedbirler alacağız. Açılışta vatandaşımızın rahat ve huzur ibadetlerini yapmalarını sağlayacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 15
  • Aziz 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'a şükürler olsun Fatih Sultan Mehmed'in bedduasından kurtulduk. Rabbim işi bitirenlerden iki cihanda da razı olsun. İstanbul ikici kez fetih edilmiştir, bu ana şahit olmak ne güzel.
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    bazı yorumlarda dendiği gibi Ayasofya turiste ücretli olmalı,hemde eski ücretin aynı,hatta biraz daha pahalı,yılda 300 milyon dövizi kaybetmek iyi değil.
    Cevapla
  • özkonyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    yapılması gereken şu. güzel sesli hatiplerimizi hafızlarımızı müezzinlerimizi imamlarımızı yabancıların yoğun olduğu bölgelerde görevlendirmek gerekir. Bakarsın hidayeti bulan insanlar olur. bizlerde yaşam tarzımızla islami yaşayarak kendimizi kurtaralım Ayasofyayi bu kadar önemsediğimiz gibi islâmî da önemseyerek örnek olalım. olurki müslüman olanların sayısında artış olur. Dileseydi Allah bütün kafirleri helak ederdi. Unutmayın ki bizim atalarımız da ortaca asyada islâmî yaşamıyorlardı.
    Cevapla
  • Nuh Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    HER gelen turiste Kuranı Kerimin ihlas suresi ve İSLAM dini ile ilgili güzel hazırlanmış broşürler hediye edilmeli. Kuran tefsiri Risale-i Nur Külliyatından Diyanet işleri başkanlığı vasıtasıyla basımı yapılan Mektubat kitabının 19. Mektubun 16. İşareti özellikle Hristiyan ve yahudilere verilmesi şarttır. Tevrat, incil, zeburda gecipte Peygamber efendimizden bahseden orijinal ayetler var. Onların müslüman olmalarına vesile olur.
    Cevapla
  • 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    ELHAMDÜLİLLAH bu günleri de gördük daha da iyi günleri görürüz İNŞALLAH adalet 153 ' de başladı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap