Deniz Yücel'in cezası belli oldu!

Almanya'da yaşayan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Deniz Yücel'in cezası belli oldu!
Deniz Yücel'in cezası belli oldu!
GİRİŞ 16.07.2020 14:47 GÜNCELLEME 16.07.2020 15:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Almanya'da yaşayan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlarından yargılandığı davada karar açıklandı.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya, bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve Almanya'ya giden sanık Deniz Yücel katılmadı. Yücel'i avukatı Veysel Ok temsil etti. Alman konsolosluğundan bazı görevliler de duruşmayı takip etti.

Sanık adına esasa ilişkin savunma yapan avukat Veysel Ok, müvekkilinin beraatini istedi. 

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Yücel'i "PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın, üzerine atılı suçu basın ve yayın yoluyla işlediği gerekçesiyle cezasını önce 2 yıl 3 aya çıkaran heyet, suçu değişik zamanlarda zincirleme olarak işlediğini değerlendirerek cezayı 2 yıl 9 ay 22 güne yükseltti.

Sanığın suç sonrası ve yargılama aşamasındaki davranışlarını dikkate alarak, cezada takdiri indirim uygulanmasına yer olmadığına hükmeden heyet, "FETÖ silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından ise beraatine karar verdi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Akinci 3 yıl önce Şikayet Et
    Haini serbest biraktinsimdi nasil cezasini cekmesini istiyeceksin,bu kallesalmanyaya aslagüvenilmez,serbest birakmakhataydi,bakin ayni almanya kronadan kirilan tüm avrupa ülkelerine seyehati serbest birakti ama türkiyeye yasak.Ülkemize dönemiyoruz cünkü geridönünce iki hafta evde karantinada kaliyorsunuz ve is yeri bu iki haftayi ödemiyor,cok yerlerde cikis veriyor.Bu almanya hiristiyan hacli zihniyetinin kalesidir ve Türk düsmanidir
    Cevapla
  • yaw he he 3 yıl önce Şikayet Et
    Serbest bırakanlardan hesap sorsanıza
    Cevapla
  • temel candan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bak kardeşim bu günler düşünüp sağduyu ile karar verme günleriniz Hayırlı bir karar verin.
    Cevapla
  • Real 3 yıl önce Şikayet Et
    O zaman donun turkiye ye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'