FETÖ'cülerden öğrencilere iğrenç işkence

FETÖ’nün askeri okullarda uyguladığı iğrenç işkenceler ortaya çıktı. İzmir’de ifade veren öğrencilerden biri, domuz pisliği ve foseptiklerin bulunduğu alanlarda süründürüldüklerini anlattı.

FETÖ'cülerden öğrencilere iğrenç işkence
FETÖ'cülerden öğrencilere iğrenç işkence
GİRİŞ 17.07.2020 07:12 GÜNCELLEME 17.07.2020 07:16
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

FETÖ’nün askeri okullarda uyguladığı şok mangalarına maruz kalan askeri okul öğrencilerinin verdikleri ifadeler, örgütün insanlıktan nasıl çıktığının bir göstergesi oldu. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün TSK’daki elemanları tarafından Maltepe Askeri Lisesi ve Menteş Askeri Kampı’nda kendilerinden olmayan öğrencilere uyguladıkları işkence gibi uygulamalarıyla ilgili soruşturma açtı. İşkenceye uğrayanlar tarafından savcılığa 800 dilekçe ulaştı.

DOMUZ PİSLİĞİNDE SÜRÜNDÜK

Soruşturmada FETÖ’nün şok mangalarına maruz kalan askeri öğrencilerin şikayetçi sıfatıyla ifadesi alındı. Öğrencilerden Ö.G. ifadesinde uğradığı işkencelerin detaylarını anlattı. Menteş’e gittiği ilk gün işkencelere başlandığını aktaran Ö.G. şunları anlattı: “Geceleri uyutulmadık. Bazen yemek yememize dahi izin verilmedi. Pek çok kez, özellikle domuz pisliğinin veya foseptiğin bulunduğu alanlarda süründürüldük.”

TUVALET SUYU İÇİRİYORLARDI

FETÖ işkencesine maruz kalan Ç.G. ise “Tuvaletten doldurulan pis suları istifra ettirene kadar içirdiler. ‘Ben bir işe yaramam’ şeklinde bağırtılarak eğitim alanındaki platformdan atlatılıyorduk. Çöp kovasına baş aşağı sokulup, ‘Ben çöpüm’ diye bağırtılıyorduk” dedi. Diğer mağdur F.E. ise, “Dinlenmelerde diğer Harbiyeliler gibi istirahat verilmiyordu. Okulda ise koridoru sürünerek temizlemeye zorlanıyordum” ifadelerini kullandı.

Yenişafak

YORUMLAR 35
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Hava Harp Okulundan en cok ögrenci atilan dönem de 4 sinif tabur komutanları ; BEKIR ERCAN VAN, KEMAL AKCINAR, Sami OZATAK, RUŞTU CELENK...!! Sapır sapır basta asker cocuklarinin atıldiği bi dönemdi.. Okul komutani kimdi sizce? Onu da siz bulun???
    Cevapla
  • hamza mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    15temmuz 2016 dan sonra komando eğimlerinden gözü kesmeyi bıranları da onlar atmıştır
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Kara harp okulunda askerlik yaptım, öğrenciler bunu olması gereken güzel bir eğitim gibi anlatıyordu
    Cevapla
  • Kriptolar 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar yurt dışında ki FETÖ'cülerin Ayasofya Camisinin açılması hakkında yaptığı açıklamalara bakın. Resmen Vatikanın paralı askerleri gibi açıklamalar yapmışlar. Papa denen haçlı bozuntusundan daha çok üzülmüşler. Bunların üst kadrosu özellikle kripto Ermeni-Rum-Sabetayistler.
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Esir askerlere iskence yapilabilir dunyada turkiyede soz konusu bile degil birde kendi askerine çok fena sallamış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür F-16 testleri başarıyla geçti: Hedefi tam isabetle vurdu
İsrail Gazze'de Kemal Advan Hastanesi çevresini vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var