Halk TV'den Öcalan'ın nasıl bir diktatör olduğunu anlatan programa sansür

CHP'ye yakın Halk TV, terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın nasıl bir diktatör olduğunun anlatıldığı programı yayından kaldırdı. 'Son Diktatör' kitabının yazarı Aytekin Yılmaz'a kanal tarafından, "RTÜK kaygısından yayınlamıyoruz" denildiği öğrenildi. Yılmaz, "HDP’lilerden rahatsız olmayan RTÜK, benden neden rahatsız oluyor" sözleriyle Halk TV'ye tepki gösterdi. İsmail Saymaz ise açıklama yapmadı.

Halk TV'den Öcalan'ın nasıl bir diktatör olduğunu anlatan programa sansür
Halk TV'den Öcalan'ın nasıl bir diktatör olduğunu anlatan programa sansür
GİRİŞ 17.07.2020 16:40 GÜNCELLEME 17.07.2020 16:40
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK’nın içindeki infazları çarpıcı delillerle anlatmasıyla bilinen Aytekin Yılmaz, CHP’nin fonladığı Halk TV tarafından sansürlendi. Terör örgütünün İmralı’daki lideri Abdullah Öcalan’ın nasıl bir diktatör olduğunu anlatan ‘Son Diktatör’ isimli kitabını konuşmak için Halk TV’de program yapan İsmail Saymaz ile çekim yapan Aytekin Yılmaz’ın röportajı yayından kaldırıldı. Aytekin Yılmaz, Halk TV tarafından kendisine uygulanan sansürü sosyal medyada hesabından duyurdu. Yılmaz, “Gazeteci İsmail Saymaz'la Halk Tv'de yeni kitabım 'Son Diktatör' üzerine yaptığımız program, RTÜK kaygısı nedeniyle kanal tarafından iptal edildi” dedi.

"HDP'LİLERDEN RAHATSIZ OLMAYAN RTÜK BENDEN NEDEN RAHATSIZ?"

Yılmaz, Halk TV’nin sansür bahanesi olarak RTÜK kaygısını öne sürmesi için de “Hiçbir HDP’li siyasetçinin konuşması HALK TV de RTÜK kaygısıyla iptal edilmedi. Ama benimle yapılan röportaj iptal edildi, sebep ne ola acep? HDP’lilerden rahatsız olmayan RTÜK, benden neden rahatsız oluyor'' ifadelerini kullandı. Öte yandan Aytekin Yılmaz ile yaptığı röportaj Halk TV tarafından sansürlenen İsmail Saymaz ise bir açıklama yapmadı. Saymaz, bir bölümü ekrandan kaldırılan programının içeriğini Twitter hesabından duyurmayı da ihmal etmedi.

HALK TV SANSÜRÜ DİYARBAKIR ANNELERİNİN PKK'YI DİZE GETİRDİĞİ GÜNLERDE GELDİ

Aytekin'in Yılmaz'ın PKK içindeki infazları, baskıları ve örgüte adam devşirmek için yapılan kaçırma olaylarına dair tanıklıkları aylardır Diyarbakır'daki HDP binası önünde eylem yapan anne ve balarının da gündemindeydi. Aytekin Yılmaz'ın bilinmeyen PKK'yı kaleme aldığı kitaplarından cesaretle HDP'nin kapısına dayanan anneler, delil olarak da Yılmaz'ın tanıklıklarını dile getiriyorlar. Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, 320 gündür devam ediyor ve şu zamana kadar 15 aile PKK tarafından kaçırılan evlatlarına kavuştu.

HDP ile ittifak halindeki CHP'nin fonladığı Halk TV'nin, PKK'daki çözülmenin hızlanmasına katkı sunacağı konuşulan 'Son Diktatör' kitabını sansürlemesi kafalarda soruş işaretleri oluşturdu. Aytekin Yılmaz, geçtiğimiz aylarda Gerçek Hayat dergisine verdiği röportajda "Annelerin direnişinden sonra çocukları dağa çıkarmak kolay olmayabilir" demişti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 22
  • Aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    Halk TV, liderini niye kötülesin ki! Boşuna CHPKK denmiyor demek ki!
    Cevapla
  • Yozgatlı Fetih 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır iktidar olamayan CHP, Ak Partiye karşı muhalefet etmek için ülkede ne kadar terörist grup varsa arka çıkıp destek oldu. Şimdi tamamen onlar gibi oldu. Üzüm üzüme baka baka kararır.
    Cevapla
  • Ishak 3 yıl önce Şikayet Et
    Diktator degil terorist diye baslik atsaniz...
    Cevapla
  • kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    hdp falan kalmadı şuanda pkk nın partisi chp dir
    Cevapla
  • Milliyetçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Pkk'nın kendisidir cehape
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!