ÖSYM 2020/1 KPSS tercih robotu: Mülakatsız memur alım süreci başladı!

ÖSYM Başkanlığı tarafından 2020/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tercihleri başladı. Binlerce memur adayının başvuru yapacağı kadrolarda mülakat olmayacak.

ÖSYM 2020/1 KPSS tercih robotu: Mülakatsız memur alım süreci başladı!
ÖSYM 2020/1 KPSS tercih robotu: Mülakatsız memur alım süreci başladı!
GİRİŞ 27.07.2020 09:04 GÜNCELLEME 27.07.2020 09:04
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

2020/1 KPSS tercihleri yarın başlıyor. ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda, 2020/1 KPSS merkezi yerleştirmeleri için tercihlerin 23 Temmuz 2020 günü başladı. Tercih işlemleri bayramdan sonraya kadar devam edecek. KPSS 2020/1 ile yüzlerce kamu kurumu ve kuruluşu, Belediyeler ve üniversiteler memur personel alımı yapacaklarını bildirdiler. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kurumların talepleri toplanarak ÖSYM başkanlığına bildirildi. Tercihler Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunlarında alınacak. Alım kadroları ise çoğunlukla, Mühendis, Tekniker, Teknisyen, Memur kadrolarında yapılacak.

 

2020/1 KPSS TERCİH SÜRECİ BAŞLADI!

KPSS 2020/1 puanına göre, farklı kadrolarda ve pozisyonlarda memur personel alımı tercih işlemleri 23 Temmuz 2020 tarihinde saat 10:00'da başladı ve en geç 04 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecektir.  Adaylar tercihlerini sadece ÖSYM üzerinden T.C kimlik numarası ile yapacaklardır.

 

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

KPSS 2020/1 kapsamında merkezi yerleştirme ile memur olmak isteyen adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Ayrıca Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve KPSS'den lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan sahibi olmak gereklidir.

Ayrıca her kadro ve pozisyon için nitelik kodları bulunuyor. Bu nitelik kodlarında alım pozisyonuna göre mezuniyet şatları bulunmaktadır. Buradaki niteliklere de uygun olmak gereklidir.

KPSS-2020/1 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

NİTELİK KODLARI

3004 Nitelik Kodu: Sosyal Güvenlik önlisans programından mezun olmak.

4421 Nitelik Kodu: Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat lisans programlarının birinden mezun olmak.

4431 Nitelik Kodu: İşletme, İşletmecilik, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, Muhasebe Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama, Yönetim ve Organizasyon lisans programlarının birinden mezun olmak.

6225 Nitelik Kodu: M.E.B.'dan onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olmak

YAŞI BÜYÜK OLANA ÖNCELİK

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM'ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK? 

23 Temmuz 4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan KPSS 2020/1 tercihleri ÖSYM'nin internet sitesinden T.C kimlik numarası ve aday şifreleri ile belirlenen tarihe kadar gerçekleşecek. Tercihler başladığı zaman aşağıdaki linkten başvurular ve duyurular takip edilecek.

2020/1 KPSS TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

YAŞ SINIRI YOK

ÖSYM Başkanlığı tarafından KPSS 2020/1 tercih kılavuzu yayınlanacak. Yayınlanacak tercih kılavuzunda alım yapılacak kadrolar ve başvuru şartlarına yer verilecek. KPSS tercihleri ile yapılacak alımda zabıta memuru ve itfaiye kadroları haricinde yaş şartı aranmayacak. 

MÜLAKAT YOK

Merkezi yerleştirmede adayların mezuniyetine ve KPSS puanı ile özel şartlara bakılacak.  KPSS puanına göre atamalar yapılacak. Bir kadro için başvuru yapan en yüksek KPSS puanlı aday tercihlerini yapacak. Tercihini yapan adaylar, atama sonrası bir mülakat aşamasına tabi tutulmayacak.

YORUMLAR 22
  • berk 3 yıl önce Şikayet Et
    kpss 2019 neden geçersiz . o sınavı osym yapmadı mı
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkese merhaba, 2018 yılında matematik bölümünden mezun olduğum için sadece gk-gy sınavına girmiştim, ama aynı senelerde iktisat bölümünü de açıktan okuyordum ancak iktisat bölümünü ancak bu sene bitirebildim. İktisat puanım olmadığı halde 4421 kodlu (iktisat, işletme mezunları başvurabilir) memur alımlarına başvurabiliyor muyum ? Bilgisi olup cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir sürü alımın içinde neden alım olmuyor
    Cevapla
  • Seda 3 yıl önce Şikayet Et
    P3 puanım var ama tercih etmeye hakkınız yok diyor? Bu ne demek
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    neden 2018 kpss ile
    Cevapla
  • Yüko 3 yıl önce Şikayet Et
    2018 puanıyla yapacak alımı.
    Cevapla
  • şeref 3 yıl önce Şikayet Et
    bu akımda tayın hakkı var mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı