Son dakika: Türkiye'den Fransa'nın tehdidine çok konuşulacak cevap!

Türkiye'yi tehdit eden Fransa'ya cevap geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Fransa, Doğu Akdeniz'de attığı her yanlış adımla, tarafsızlığını ve istikrara katkıda bulunma şansını kaybetmektedir. Fransa artık kendini dev aynasında görmekten vazgeçmeli, sağduyulu ve rasyonel politikalar izlemelidir. Türkiye'yi yaptırımla tehdit etmek kimsenin haddine değildir"denildi.

GİRİŞ 24.07.2020 00:30 GÜNCELLEME 24.07.2020 00:31
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinden dolayı Türkiye'yi hedef alan küstah tehditlerine Türkiye'den cevap geldi.

Yapılan açıklamada, ''Cumhurbaşkanı Macron’un beyanlarının ülkemiz nezdinde kıymeti harbiyesi yoktur. Türkiye’yi yaptırım diliyle tehdit etmek kimsenin haddi değildir ve hiçbir sonucu olmayacaktır. Fransa artık kendini dev aynasında görmekten vazgeçmeli.'' ifadeleri yer aldı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama şu şekilde:

 

Fransa, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler bağlamında yaptığı her açıklama ve attığı her yanlış adımla tarafsızlığını ve istikrara katkıda bulunma şansını biraz daha kaybetmektedir.

Libya bağlamında ise Fransa’dan, BM kararları çerçevesinde uluslararası camia tarafından tanınan meşru Hükümet ile bir yıldan fazla süredir başkenti ele geçirerek meşru Hükümeti devirmeye çalışan saldırgan arasında bir ayrım yapabilmesi beklenmektedir.

'FRANSA ARTIK KENDİNİ DEV AYNASINDA GÖRMEKTEN VAZGEÇMELİ'

 

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Macron’un beyanlarının ülkemiz nezdinde kıymeti harbiyesi yoktur. Türkiye’yi yaptırım diliyle tehdit etmek kimsenin haddi değildir ve hiçbir sonucu olmayacaktır. Fransa artık kendini dev aynasında görmekten vazgeçmeli, sağduyulu ve rasyonel politikalar izlemelidir. Libya’da darbecileri, Suriye’de teröristleri, Doğu Akdeniz'de ise "buranın tek sahibi benim" anlayışıyla hareket edenleri desteklemeyi bırakmalıdır. Zira bu politikalardan bugüne kadar bir sonuç alamadığını, bundan sonra da alamayacağını artık anlamış olmalıdır.

Ülkemizce Doğu Akdeniz’de atılan her adım, uluslararası hukuk temelinde ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin meşru hak ve çıkarlarının savunulmasını hedeflemektedir.

Türkiye, bu vesileyle bölgede barış, refah ve istikrarın tesisi amacıyla sürdürdüğü diyalog ve işbirliği çağrılarını tekrarlamakla birlikte, uluslararası hukuktan doğan bu haklarını korumakta tereddüt göstermeyecektir.

MACRON NE DEMİŞTİ?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades'le bir araya geldiği görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Macron, Türkiye'ye yönelik küstah bir tehditte bulunmuştu. Macron, "Türkiye'nin Avrupa Birliği sularındaki ihlalleri cezasız bırakılamaz" dedi.



"FRANSA BUNA İZİN VERMEYECEKTİR"

Macron, Avrupa Birliği ülkelerine de seslenerek "Akdeniz'de güvenliğimizi başka aktörlerin eline bırakmak ciddi bir hata olacak. Bu Avrupa için bir seçenek değildir ve Fransa buna izin vermeyecektir"  demişti.

YORUMLAR 93
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    spiker ısrarla Prof.a Meis Yunanistan ın bu ada syesinde hak iddia edemezmiyiz dedirtmeye çabalıyor bırakın söyleneni anlamayı sanki adamın söylediklerini çürütmeye çabalar gibi ama adaların sınırlarını biz değil hukuk belirlemiş zaten bizde ona uyuyoruz ha güçlü olan değiştirir derlersede o zaman güç savaşarak anlaşılır deriz merak etmesinler Paris i eyaletimiz yaparız bel ki
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransız takımlarını ve okullarını da boykot edelim
    Cevapla
  • Nazım 3 yıl önce Şikayet Et
    Macron kasiniyor fransayi kac kere ezdik yine ezeriz tarihimiz fransiz soysuzlari cehenneme yollamakla gecmis macron halen konusuyor lan Nigboludan taaa Kurtulus savasina ezdik yine ezeriz haddinizi bilin ezikler
    Cevapla
  • Aaa 3 yıl önce Şikayet Et
    11 nisan şanli urfayı fransa nasıl unutur
    Cevapla
  • Şükrü çelik 3 yıl önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür, geçti oeski günler
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'a gaz veriyor aklınca. Bu gazla ancak Atina sokaklatini dolaşırsın Yunanistan aklını başına al. Fransa kendini kaldıracak gücü yok. İnsanları sefil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!