Kuzey Kore'de şaşırtan gelişme! Aylar sonra ilk vaka

Çin'de aralık ayında ortaya çıkmasından sonra Kuzey Kore'de ilk koronavirüs vakası şüphesinin sınırdaki Kaesong şehrinde meydana geldiği bildirildi. Kim Jong Un, bu durumu "kritik" olarak değerlendirdi.

Kuzey Kore'de şaşırtan gelişme! Aylar sonra ilk vaka
Kuzey Kore'de şaşırtan gelişme! Aylar sonra ilk vaka
GİRİŞ 26.07.2020 08:28 GÜNCELLEME 26.07.2020 08:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre, geçen hafta Kuzey Kore'ye Kaesong şehrinden yasa dışı şekilde giren bir kişi Kovid-19 şüphesiyle gözlem altına alındı.

 

 

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, iktidardaki Kore İşçi Partisinin (WPK) Merkez Komite acil ve genişletilmiş politbüro toplantısında konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

"DURUM KRİTİK"

 

 

Kim, maksimum düzeyde salgın tedbirleri uygulanacağını belirterek, "Son 6 ayda ülke çapında her sahada alınan yoğun önleyici anti-salgın tedbirlerine rağmen durum kritik." dedi.

Durum tespiti sonrası Kaesong'un cuma gününden bu yana giriş çıkışa kapatıldığını vurgulayan Kim, son 5 günde şehre seyahat etmiş kişilerin karantinada tutulduğunu aktardı.

ÜLKEDE KORONAVİRÜS TEHLİKESİ BULUNMADIĞI DUYURULMUŞTU

Pyongyang yönetimi, 2020 başlarında Çin ile mevcut seyrüsefere son verdiğini bildirerek ülkede Kovid-19 tehlikesinin bulunmadığını duyurmuştu. 

YORUMLAR 2
  • esas terorist kim 3 yıl önce Şikayet Et
    abd ab rus cin K koreyi terorist devlet ilan etmisler bakalim esas kim terorist kuzey kore devlet baskani dikdatormu evet kesinlikle dikdatir ama kuzey kore abd ab cin rusya gibi devletlerin terorist devlet dedikleri gibi teririst devletmi eger bunu soyleyen cinin Dogu Turkistanda zulmlerine rusyanin Azerbaycan Cecenistan basta komsularina Suriye Libyada yaptiklarina katliam ve soykirima pkk pyd yi destekledigine esas terorist abd ve israilin islam cografyasi basta dunyada yaptigi zulum katliam soykirim ve dunya uzeri butun teror orgutlerinin kuruculugu ab nin bosnada suriye libyada...ve butun hepsinin gecmislerinde yaptiklarina bakildiginda esas terorist kim belli oluyor
    Cevapla
  • vysmksz 3 yıl önce Şikayet Et
    adamım benim kesin kurşuna dizmiştir .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması