Bilim Kurulu üyesinin 'Türkiye'de 200 bin taşıyıcı var' sözleri sunucuyu şoke etti

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüsle mücadele kapsamında oluşturulan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, konuk olduğu canlı yayında "Türkiye'de 200 bin taşıyıcı var" ifadelerinde bulundu. Özlü'nün bu çıkışı sonrası sunucu şaşkına döndü.

GİRİŞ 27.07.2020 20:47 GÜNCELLEME 27.07.2020 20:52
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, CNN Türk canlı yayınında Uğur Önver'e önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüs vakalarının az olduğu yerde pozitif vakalarda sayıların artacağını ifade eden Özlü, "17-18 bin civarında hastamız var. Belirti göstermeyen hasta sayısı 10 kat fazla. Türkiye'de 200 bin taşıyıcı var" dedi.

 

 

"BAYRAMDA EN İYİ YAPACAĞIMIZ ŞEY EVDE OTURMAK"

Kurban bayramının temastan dolayı daha riskli olduğunu belirten Özlü, "Bayramda en iyi yapacağınız şey evde oturmak. Sıcak havada virüsün canlı kalma süresi kısalıyor. Gölgede bile salgın en yüksek boyutlarda devam ediyor. Hepimizin herkesin dikkat etmesi lazım. Virüsle beraber yaşamaya alışmak uzun süreceği gibi görülüyor. Şu an kırılgan bir dönemdeyiz. Şu dönemde dikkatli olmamız lazım" şeklinde konuştu.

 

 

TÜRKİYE'DE 200 BİN TAŞIYICI VAR

Salgının hala tehlikeli boyutlarda olduğuna dikkat çeken ve bunu rakamlarla ekran başındakilere anlatmaya çalışan Özlü'nün sözleri sunucu Uğur Önver'i de şaşkına çevirdi. Önver, Özlü'nün "Türkiye'de 200 bin taşıyıcı var" dediği esnada "Ooo" diyerek şaşkınlığını ifade etti.

YORUMLAR 68
  • Lüfer 3 yıl önce Şikayet Et
    50.000 kişiye test yapılıyor en az 900 kişide korona var. 5 milyon kişiye test yapılsa 90.000 koronalı cıkar. 50 milyon kişiye bugun test yapılsa 900.000 kişide korona cıkar. 82 milyon kişiye test yapsak bir günde 1 milyona gecer. (1350000) Bayramdan sonra ne olur??? Benim bunu hesap etmem icin prof. Doktor olmama gerek yok Gerisini siz yorumlayın bakalım
    Cevapla
  • mustii 3 yıl önce Şikayet Et
    hesapları şu aktif taşıyıcı sayısını 10 ile carpiyorlar bu 30 ile çarpmış dünyada aktif taşıyıcı sayısında 40 ļardayiz Amerlkada aktif taşıyıcı sayısı 200 katı fazla yani bu hesaba göre 50 milyon taşıyıcı olması lazım oturup ağlasınlar bence....
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüs var da 350 binleri cumada toplama şahane.
    Cevapla
  • t.sungur 3 yıl önce Şikayet Et
    cumaya gelene kadar daha neler var. mesela avukatların ve baroların yürüyüşü ya da sahillerde plajlarda toplu eğlenceler. bunlar da Allah' ın emri değil ya.
    Cevapla
  • mali 3 yıl önce Şikayet Et
    boş yapma işine bak
    Cevapla
  • alaca19 3 yıl önce Şikayet Et
    boş boş konuşuyorlar insanları panikletmekten başka ne işe yarıyor bu açılama
    Cevapla
  • Mr spak 3 yıl önce Şikayet Et
    Íşsizmisin binlerce insan öldü sen ne anladin bundan??
    Cevapla
  • Mccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Bağışıklık meselesi bazıları ayakta atlatıyor.Bazıları tabur döşek yatıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini