Meteoroloji sarı kodla uyardı! 18 ile kuvvetli geliyor...

Son dakika haberi: Meteoroloji, Doğu Anadolu bölgesinde yer alan 16 il için potansiyel tehlike anlamına gelen 'sarı uyarı'da bulundu. Vatandaşlara meydana gelebilecek kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği söylendi. Meteoroloji, yağışlar ile ilgili ise Rize ve Artvin'in kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli görülmesi beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji sarı kodla uyardı! 18 ile kuvvetli geliyor...
Meteoroloji sarı kodla uyardı! 18 ile kuvvetli geliyor...
GİRİŞ 28.07.2020 07:09 GÜNCELLEME 28.07.2020 13:53
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM); Erzurum, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Muş, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş için şiddetli rüzgar uyarısı yaptı. Meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı valilik ve belediyelere dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı. Rüzgarın 28 Temmuz Salı saat 10.00 ile 18.00 arasında etkili olması bekleniyor.

 

 

"KISA SÜRELİ FIRTINA BEKLENİYOR"

MGM tarafından yapılan açıklamada, "Rüzgarın Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Erzurum, Muş ve Bitlis çevrelerinde güneybatıdan yerel olarak kuvvetli (40-60km/sa) ve kısa süreli olarak fırtına (60-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

 

 

'SARI UYARI' VERİLDİ

Meteorolojinin paylaştığı haritada; Erzurum, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Muş, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş sarı uyarılı iller olarak belirtildi. 

RİZE VE ARTVİN'E KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji, yağışlar ile ilgili ise Rize ve Artvin'in kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli görülmesi beklendiğini duyurdu. Bu kesimde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Sıcaklıkların güney kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. 

YORUMLAR 7
  • Ferit 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim burda esti
    Cevapla
  • Musti 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok fena esti rüzgar çatı uçtu ağaçlar devrildi bu yalan haberleri bırakın ne fırtınası 43 derece sıcaklık ağacın dalı sallanmıyor
    Cevapla
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun
    Cevapla
  • Hava durumu 3 yıl önce Şikayet Et
    Gercektenmı benim kafa gitti LAA
    Cevapla
  • KAHRAMANMARAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış bilgi paylaşımı; Kahramanmaraş Doğu Anadolu Bölgesinde değildir. Doğu Akdeniz Bölgesindedir. Düzeltelim.
    Cevapla
  • Gökhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Akdenizin doğusu demek istiyor anlayamadın mı "LA"
    Cevapla
  • Ugur 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğu akdeniz neresi la? Oyle bi bölge mi var :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası