Son dakika: Sosyal medya düzenlemesi TBMM'de: 48 saat süre tanınacak

Son dakika haber: AK Parti Grup Başkanvekiki Cahit Özkan, sosyal medya düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulunuyor. Özkan, Meclis'e gelen sosyal medya düzenlemesine ilişkin, "Kişisel verilerin korunması temel haklar arasında" dedi.

Son dakika: Sosyal medya düzenlemesi TBMM'de: 48 saat süre tanınacak
Son dakika: Sosyal medya düzenlemesi TBMM'de: 48 saat süre tanınacak
GİRİŞ 28.07.2020 12:47 GÜNCELLEME 28.07.2020 15:17
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sosyal medya düzenlemesi TBMM'ye geliyor.  AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan konuya ilişkin açıklamalar yaptı.

Özkan'ın açıklamalarından satır başları:

Kişisel verilerin korunması temek haktır. Vatandaşların hukukunu korumak bizleri bu düzenlemeyi yapmaya itmiştir. 

48 SAAT SÜRE VERİLECEK

Sosyal ağ sağlayıcılar, "içeriğin yayından çıkarılması ve erişimin engellenmesi" ile "özel hayatın gizliliği nedeniyle içeriğe erişimin engellenmesi" başvurusuna 48 saat içinde cevap verilmesi kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmek için 3 ay içinde gerekli çalışmaları tamamlayacak

ERİŞİM ENGELLEME YERİNE İÇERİĞE YÖNELİK ÇALIŞMA

Düzenlemeyle, suç oluşturan kısmi içeriğin çıkarılmasının mümkün olduğu durumlarda, erişimin engellenmesi kararı yerine içeriğin çıkarılması kararının verilmesi imkanı sağlanarak, aynı internet sitesinde yer alan ve suç oluşturmayan içerikler yönünden ifade ve haber alma özgürlüğü daha da güvenceli hale getirilecek.

İçeriğin çıkarılması kararları, erişim sağlayıcılar tarafından değil içerik ve yer sağlayıcılarca yerine getirilebileceği için bu kararlar, içerik ve yer sağlayıcılarına bildirilerek gereğinin yerine getirilmesi istenecek.

AK PARTİLİ YILDIZ: VATANDAŞLAR MÜSTERİH OLSUNLAR

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, "Adalet Komisyonu'nda farklı bir zeminde ilerlemiş olsa da tartışmalar. Bu konuda muhalefet edilecek bir taraf yok. Muhalefet tarafından teklifin içeriğine çok odaklanılmadığını görüyoruz. Özgürlük kısıtlayan hiçbir yanı yok bu kanunun bilakis özgürlükleri koruyan bir yanı var. Vatandaşlarımız son derece müsterih olsunlar. Burada, onları korkutmak isteyenlerin yapmak istedikleri gibi bir düzenleme yok" dedi.

YORUMLAR 14
  • Kıskanma Avrupa 3 yıl önce Şikayet Et
    Sakıncalı haber sitelerinin kapatılması düşünülebilir. Haber7 ile tüm haber ihtiyacımızı karşılayabiliyoruz. İnternet = Haber7 Okuyoruz, kültürleniyoruz, bilgileniyoruz. huzur kaplıyor içimizi. Sağolsunlar, varolsunlar. Başka siteye gerek var mı? Bence yok. Kapatın gitsin diğerlerini.
    Cevapla
  • Fikir 3 yıl önce Şikayet Et
    Önemi varmı bilmem, ama sadece Türkiye değil sosyal medya ya düzenleme getiren. Avusturya dan misal vereyim, kanun hazırlığı içinde sosyal medya daki kin ve nefret söylemlerine karşı, üstelik hazırlayan adalet bakanı yeşil(cevreci) partiden bir kadın
    Cevapla
  • Hakikatler 3 yıl önce Şikayet Et
    İnternet sayfalarına da çeki düzen verilsin ahlaksız yayın yapan siteler erişime kapatılsın adına yetişkin siteleri denen sayfalar kapatılsın twitter tik tok instagram ve facebook daki gayri ahlaki paylaşımlar kapatılsın!.Kısaca ahlak dışı her yayın reklam program bu milleti bozdu devlet gereğini yapsın artık
    Cevapla
  • Lacivert 3 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medya düzenlemesine sadece gençlerden 'OY' kapmak için karşı çıkanlara yazıklar olsun .Bu yönde hareket eden partiler görmezlermi ki : Sosyal medya ile bu ülkenin kolonlarına dinamit yerleştirilmektedir .Çeşitli algı operasyonları ,yalan ,dolan ,iftira , küfür,hakaretlerle milletimiz birbirine düşman edilerek geleceği karartılmaktadır .Sırf oy için bu büyük tuzağı görmezden gelmek hangi mantık ile açıklanabilir ? Böyle siyaset olmaz olsun .Ayrıca yasalaştırılmaya çalışılan uygulamanın, Avrupa'da kullanılmasına rağmen karşı çıkılıyor .Tam bir komedi gerçekten .
    Cevapla
  • Ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    48 saat cok uzun ! en gec 1-2 saat icinde hemen kaldirilmasi gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!