Büyükada'da şaşırtan kalabalık: Evlerine dönmek zorunda kaldılar

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde Büyükada'ya giden vatandaşlar hayal kırıklığı yaşadı. Bazıları yoğun kalabalık yüzünden geri dönmek zorunda kaldı. Bazı vatandaşlarınsa sosyal mesafe kuralını hiçe saymadığı ve maske takmadığı görüldü.

Büyükada'da şaşırtan kalabalık: Evlerine dönmek zorunda kaldılar
Büyükada'da şaşırtan kalabalık: Evlerine dönmek zorunda kaldılar
GİRİŞ 02.08.2020 14:09 GÜNCELLEME 02.08.2020 14:09

Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde şehirden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar, Büyükada’ya akın etti. Bazı vatandaşların sosyal mesafe kuralını hiçe sayması ve maske takmaması dikkat çekerken bazı vatandaşlar kalabalık yüzünden evlerine geri döndü.

SAHİL GÜVENLİK DENETİM YAPTI

Plajlara giden ücretsiz teknelerde yoğunluk görülürken Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri denizde denetim yaptı. Ekipler fazla yolcu alan bir tekne sahiplerini uyardı.

Adanın çok kalabalık olduğuna değinen Gülser Nataliocak, “Herkes birbirine değerek geçiyor. Adayı tercih etmemin sebebi bugün izinli olmamdı fakat çok kalabalık olduğunu görünce eve geri dönmeye karar verdik.” dedi.

"BU KADAR KALABALIK OLMASINI BEKLEMİYORDUM"

İzin gününde adaya geldiğini belirten Yağmur Ünal “Bu kadar kalabalık olmasını beklemiyordum. Maske ve mesafe kuralına dikkat edilmediğini gördüm. İstanbul’da olduğumuz için ve sağlık çalışanları sadece bayramlarda izin kullanabildiği için Adalar'a gelmeyi tercih ettim ama yanlış bir tercih oldu galiba.” ifadelerini kullandı.

"UMUTSUZ ŞEKİLDE EVE DÖNECEĞİZ"

Turgay Erdinç ise maske ve mesafe kuralına dikkat edilmediğini ifade ederek şöyle devam etti: 

“Şimdi umutsuz bir şekilde eve dönmeye karar verdik. Kendimizi riske atamayız. Şu an plajların da ne durumda olduğu belli değil. Tekne sahibi ‘40 dakika kadar bekleyin sizi öyle alırız’ dedi. Vapur da aynı şekilde kalabalıktı, gelirken de kendimizi arkaya attık.”

Umut Süslü ise plajlara daha fazla vatandaş alınmadığını dile getirerek “Bu kadar insan var inşallah bir şey olmaz.” şeklinde konuştu. Kaan Gezer isimli vatandaş ise adanın çok yoğun olması sebebiyle bisiklet kiralayacaklarını ve kalabalıktan uzak duracaklarını ifade etti.

KABATAŞ İSKELESİ DE ÇOK YOĞUN

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde İstanbul'da kalan vatandaşlar güzel havayı da fırsat bilerek adalara gitmek için Kabataş İskelesine geldi. Sefer saatini kaçıran vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uymaksızın iskele önünde kalabalık oluşturdu. 

Kurban Bayramını İstanbul'da geçirmeyi tercih eden vatandaşlar havanında güzel olmasını fırsat bilerek kendilerini evlerinden dışarı attı. Kimi vatandaşlar piknik yapmak için kent ormanlarına giderken kimi vatandaşlar da yüzmek için plajlara akın etti. Bunun yanı sıra bazı vatandaşların tercihi ise Adalar oldu. Sabah erken saatlerinden itibaren adalara gitmek isteyen vatandaşlar iskelelerde yoğunluk oluşturdu. Görevlilerin uyarılara rağmen vatandaşların sosyal mesafe kuralını hiçe saydığı görüldü. Yetkililer, koydukları ek seferlerle iskele önlerindeki kalabalığı önlemeye çalıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor