Ayasofya Camii'ne ziyaretçi akını devam ediyor

Ayasofya Camii'nin 86 yıl sonra 24 Temmuz günü ibadete açılmasının ardından başlayan ziyaretçi akını bugün de sürdü.

Ayasofya Camii'ne ziyaretçi akını devam ediyor
Ayasofya Camii'ne ziyaretçi akını devam ediyor
GİRİŞ 03.08.2020 14:06 GÜNCELLEME 03.08.2020 14:06
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Camiye girmek için gelenler uzun kuyruklar oluşturdu. Ziyaretçiler, kadınlar ve erkekler olarak iki gruba ayrıldı. Kadınlar ve erkeklerin oluşturduğu gruplar sırayla içeriye alındı.

YORUMLAR 17
  • HACI 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya nın açılması mutlaka iyi olmuştur. Egemenliğimizin perçinidir. Fakat bu pandemi de bukadar kalabalık doğrumu. Sahillerdekileede aynı bu işe akıl sır ermiyor.
    Cevapla
  • İnsanoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Sabah 8:00 gibi daha sakindi yalnız uyuyanlar ve yatanları gördüm üzüldüm, bazen görevli polis arkadaşlar kaldırıyor lakin ben hiçbir ibadethanede yatılmasını doğru bulmuyorum.Birde burası Ecdadın emaneti Ayasofya-i Kebir Camii kıymetini bilelim.
    Cevapla
  • Candan 3 yıl önce Şikayet Et
    Camiler Allah'ın evleridir. Orada Allah'ı zikredilecek fiiller yapılır. Namaz kılma, eğitim, oruçlular için sofra kurulması vs. Camiler gezinti yeri veya Turistik yerler veya fotoğraf çektirme yerleri değildir. Eğer bir camiye girdiğinizde vakit namazı kılmayacaksanız 2 rekat tehıyyaat (selamlama) namazı kılmanız gerekir. Zaten namazdan sonra tefekkür edip caminin yapısını da izlersiniz. Anı olarak fotoğrafınızı da çekersiniz. Ancak başkasının ibadetini engellemeyecek koşuluyla. Ayrıca günümüzdeki diyanetin uygulamalarının tam aksi Rasullullah nafile(sünnet) namazlarını hep evinde kılardı.
    Cevapla
  • osman akın 3 yıl önce Şikayet Et
    cogunun vakit namazlarını kıldıgını sanmıyorum vakitlerde camiler bomboş sırf gezme merak amaclı şuurlu müslüman sayısı cok azaldımalesef.ayaSOFYAYI GEZDİMİ DEGİL NAMAZINI KILDINMI suali ile karşılacaklar
    Cevapla
  • Hasan sedat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bayramımızı çekemeyenler var.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim ne alakası var. Bende gitttiim insanlar sirf ayasofya da namaz kilmak için saatlerce bekliyor bende bekledim hatta sabah namazi kılmak için gece meydanda yattim. Oraya büyük çoğunluk namaza geliyor ayrica namaz vakti girmeden camiyi gezmenin ne sakincasi var boş konuşmuş sun kusura bakma
    Cevapla
  • Serdengeçti 3 yıl önce Şikayet Et
    Turistlerin islam adabına uygun davranması yetkililerin sorumluluğunda...ihmâl etmemeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması