Son dakika: Malatya'da şiddetli deprem! Diyarbakır, Elazığ, Batman, Gaziantep sallandı

Gelen son dakika haberine göre, Malatya'da saat 12:37 civarında Pötürge merkezli 5.7 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem Elazığ, Gaziantep, Diyarbakır ve Urfa'dan da hissedildi. Malatya Valisi ve belediye başkanı kentte şu ana kadar yansıyan olumsuz bir ihbarın olmadığını açıkladı.

GİRİŞ 04.08.2020 13:42 GÜNCELLEME 04.08.2020 15:42
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Avrupa Sismoloji Merkezi'nin verilerine göre Türkiye'nin doğusunda 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Malatya,Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır ve çevresindeki illerde de hissedildi.

Depremi hisseden vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. 

BAKAN SOYLU'DAN SON DAKİKA DEPREM AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Soylu: "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve jandarmamız tarafından devam ediliyor." dedi.



AFAD: 5.2 OLARAK DUYURDU

AFAD'ın verilerine göre ise depremin merkez üssü Malatya Pütürge, depremin büyüklüğü ise 5,2 olarak ölçüldü. Deprem yeryüzüne 7 kilometre derinlikte gerçekleşti.



KANDİLLİ: 5,7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan son dakika depremin büyüklüğünü 5,7 olarak belirlerken merkez üssü olarak Malatya Pütürge işaret edildi, Kandilli'ye göre deprem yeryüzüne 5 kilometre derinlikte gerçekleşti.

 

 


BELEDİYE BAŞKANI: YARALI VE CAN KAYBI YOK

CNN Türk canlı yayınına telefonla bağlanan Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, "Ağır hasarlı binalar var, yaralı ve can kaybımız şu ana kadar yok. Ekiplerimizle beraber alandayız." dedi.

MALATYA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş: "(Pütürge merkezli deprem) Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok."

SİYASİLERDEN PEŞ PEŞE MESAJLAR

Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen şiddetli depremin ardından siyasi isimler sosyal medya üzerinden geçmiş olsun mesajlarını peş peşe paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Pütürge’ye ve Malatya’ya büyük geçmiş olsun. AFAD başta olmak üzere ilgili tüm birimler #deprem mahallinde. Can ve mal kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Mevla ülkemizi her türlü afetten ve felaketten muhafaza buyursun.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürmektedir. Süreci yakından takip ediyoruz.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: Malatya’da meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş: Malatya Pütürge'de meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Malatya’mıza geçmiş olsun... Allah muhafaza etsin.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Malatya’nın Pütürge ilçesinde meydana gelen,çevre illerde de hissedilen #deprem'in can ve mal kaybına sebep olmamasını diliyorum. Sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Rabbim aziz milletimizi her türlü doğal afet'ten kötülükten, şer'den koruyup, muhafaza etsin.

 

 

YORUMLAR 49
  • Ottomans 3 yıl önce Şikayet Et
    Icinde bulundugumuz 2020 yili yil sonuna kadar buyuk olaylara gebe bu depremler flan kucuk bi uyari zaten
    Cevapla
  • 123 3 yıl önce Şikayet Et
    7.2'lik deprem çok yakında olacak dikkat !
    Cevapla
  • Osmanlı dede 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH BETERİNDEN KORUSUN ,musibetlerin artması insanların yaşama hallerine de bağlı ,insanlar birbiri öldürürse, ana baba büyük küçük bilmezse daha neler neler,olur tabi.
    Cevapla
  • Vatandaşınız 3 yıl önce Şikayet Et
    Depremde hareket edilmez kaçılmaz. Bir bölgeye eğilip başın altına eller konulur. Çok basit. Camdan atlayan, kaçan, koşan insanlardan dolayı büyük bir problem oluyor...
    Cevapla
  • fath 3 yıl önce Şikayet Et
    Valla 2020 yılı çok kötü geçior maalesef Allah yardımcımız olsun ama belalarda boşuna gelmiyordur hani sel deprem yangın virüs çığ ne ararsan var 2020 de Allah affettsin bizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar