Psikoloji dersleri için Cumhurbaşkanlığı harekete geçti

Psikoloji bölümünün açıköğretim fakültesinde okunamayacağı yönünde gelen talepler üzerine Cumhurbaşkanlığı konuyla alakalı olarak harekete geçti. Uzmanlarla birlikte yeni bir sistem üzerinde çalışılırken İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu bugün toplanıyor." sözleriyle müjdeyi verdi.

Psikoloji dersleri için Cumhurbaşkanlığı harekete geçti
Psikoloji dersleri için Cumhurbaşkanlığı harekete geçti
GİRİŞ 04.08.2020 13:15 GÜNCELLEME 04.08.2020 13:15
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İstanbul Üniversitesi'nde Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bünyesinde Psikoloji Lisans Programı yer almıştı. Psikoloji bölümünün açıköğretim fakültesinde okunamayacağı yönünde gelen talepler üzerine harekete geçildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün uzmanları arayarak konu hakkında bilgi aldı ve rapor hazırlanması yönünde talimat verdi. 

KURUL TOPLANIYOR

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımız dün çeşitli uzmanları arayarak Psikoloji eğitiminin sorunları hakkında bilgi aldı ve açıköğretim konusu dahil olmak üzere Psikoloji eğitimi hakkında ivedi bir rapor hazırlamaları için Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’na talimat verdi" ifadelerini kullandı. 

Altun daha sonra "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu bugün toplanıyor." diyerek ilk adımın atıldığının müjdesini duyurdu.

YORUMLAR 35
  • Okan Sadri 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin biraz sosyoloji, biraz felsefe, biraz psikoloji bilgisine sahip olması demek, halkın kaliteli bir ivme kazanmasını sağlar. Bu iş bir gurup pasta sahibi sektör çalışanının sektöre girmeyi engellemek için yaptığı çalışmalardır diye düşünüyorum. Hollanda da açık öğretimden doktor oluyorlar ülkemizde okumayı engelleme çalışmaları var. Bu bölümü örgünde bitirsen açıkta bitirsen psikoloji lisans mezunu olacaksın. O kadar çok psikologsunuz ama hala halka ulaşmayı becermemiş siniz. Adama bir doktora görün diyorum iyiliğin için adam bana "ben deli miyim "diyor. İşte sizin savunduğunuz ve aklınca korumaya çalıştığınız Türk Psikoloji Kavramı. :D
    Cevapla
  • Akad64 3 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen lik mesleği uygulamalı ve bilgi gerektiren, beceri isteyen kutsal bir meslektir... Fakat ne hikmetse yıllarca her meslek ten her fakülteden kişiler ... dışarıdan formasyon aldı. Çocukların geleceği ile oynandı. Bu psikologlar kadar önemsenmedi ya! Öğretmenlik o kadar basit bir mselek değil arkadaşlar. .. şimdi sosyal medyada bir kampanya yaptı psikologlar şimdi engel oldular... eee bunca öğretmen olmayan kişi öğretmen oldu..! Bukadar mı itibarısız bir meslek... Çıkmış lar psikolog uygulama gerektiriyor. .. öğretmenlik ne gerektiriyor.....?
    Cevapla
  • Polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm bölümler uzaktan okunabiliyor. Tıp, mühendislik vb uzaktan oluyor da, sosyal bililerden biri olan psikolojinin farkı nedir
    Cevapla
  • seda 3 yıl önce Şikayet Et
    2 kitap okuyup psikolog oldum diyen insanları yanlış yönlendirecekti. boşanmalara ve intihara bile sebep olabilirler. Uzmanlar doğru karar alır. İnsanla birebir olan meslek açıktan olmaz.
    Cevapla
  • Ayşe 3 yıl önce Şikayet Et
    Psikoloji bölümünü bitiren danışmanlık yapamıyor, 4 yıl üzerine 2 2 yıl daha klinik psikoloji okursa danışmanlık yapabiliyor. Bazı şeyler topluma çok yanlış gösterildiği için herkes sizin gibi yanlış anlıyor. Oysa Bu toplumda, “ psikoloji gibi İnsan davranışlarını ve bunun altında yatan nedenleri “ inceleyen bir bölümü okuyup bilgi sahibi olan insan ne kadar çok olursa bu toplumun kalkınması içinde daha faydalı olacaktı
    Cevapla
  • Ogeday 3 yıl önce Şikayet Et
    Fen edebiyat Psikoloji okuyanlar sanki açık öğretimden farklıymış gibi hiç bir şey yaptıkları yok fakülte koridorlarında dolaşarak mezun olmak meziyet değil sanki psikoloji okuyanlar tıp okuyor muamelesi yapmayın üniversitede öğretim görevlisiyim görüyorum...
    Cevapla
  • ecem 3 yıl önce Şikayet Et
    Psikoloğa gidicek olsam açıköğretim mezununa asla gitmem. Psikologları tebrik ediyorum haklı nedenleri çok güzel duyurdular. Önüne gelen ben psikoloğum diyip insanları dolandırabilecekti, önlenirse iyi olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!