Bedelli askerlik ücreti ne kadar? 2020 bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır?

2020 Temmuz - Aralık döneminin bedelli askerlik tutarına yapılan zam miktarı açıklandı. Geçen döneme oranla bedelli askerlik fiyatında yaklaşık 2 bin liralık artış yapıldı. Peki bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?

Bedelli askerlik ücreti ne kadar? 2020 bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır?
Bedelli askerlik ücreti ne kadar? 2020 bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ 07.08.2020 09:01 GÜNCELLEME 07.08.2020 09:01

Bedelli askerlik fiyatına zam yapıldı. Bütçe ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu hesaplamaya göre 2020 yılı Temmuz/Aralık döneminde bedelli askerlik ücreti 37 bin 70 lira olarak belirlendi. Bir ay eğitim alacak olan bedelli askerler 37 bin 70 lirayı ilgili banka hesabına yatırması gerekiyor. Dövizle askerlik yapacak olanlar ise 5.563 euroya bedelli askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar.

 

2020 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Bedelli askerlik ücreti hesaplanırken katsayı dikkate alınıyor. Ocak/Haziran döneminde katsayı 0.146061 iken Temmuz/Aralık döneminde 0.154461 olarak gerçekleşti. 

 

Ocak/Haziran döneminde bedelli askerlik 35 bin 54 lirayken, Temmuz/Aralık döneminde 37 bin 70 lira olarak güncellendi. Yeni fiyatlandırma ile bedelli askerliğe yaklaşık 2 bin liralık zam yapıldı.

Dövizle askerlik Ocak/Haziran döneminde 5.261 Euro iken, Temmuz/Aralık döneminde 5.563 Euro oldu.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR?

Bedelli askerlik için ödemeler;

  • Ziraat Bankası,

  • Vakıflar Bankası,

  • Halk Bankası,

  • Ziraat Katılım Bankası

  • Vakıf Katılım Bankası

  • PTT Şubelerine veya mal müdürlüklerine yapılabilecek.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başvuru; yükümlülerin yoklamalarını yaptırmalarını, bedelli askerlik tercihinde bulunmalarını ve belirtilen bedelin tercih tarihinden itibaren iki ay içerisinde ödenmesini içermektedir. Bu nedenle yoklamasını yaptırmayanların öncelikle “Askerliğe Elverişlidir” sağlık kararı almış olması gerekmektedir.

Fiilî askerlik hizmetine başlayanlar ile bakaya, yoklama kaçağı ve saklıların bedelli
askerliğe başvuru hakkı bulunmamaktadır.

2001 doğumlu ve bu doğumla yoklamaya tabi daha yaşlı yükümlüler ile askerliği ertelenmiş olanlardan (erteleme başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı ve bakaya kalanlar hariç) erteleme süresi içerisinde başvuru işlemlerini tamamlayanlar bedelli askerlikten yararlanacaktır. 2020 yılı celp ve sevk dönemlerinde sınıflandırılmış yükümlülerden erteleme hakkı olmayanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik başvurusu için öncelikle E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekiyor. Ardından E-Devlet'e girip şu adımları gerçekleştirmeniz gerekiyor;

Karşınıza çıkacak olan ilk ekranda askerlik başvurusu yapacağınızı onaylamalısınız. Tüm askerlik başvuruları bu ekran üzerinden yapılmaktadır.

Sonraki aşamada askerlik erteleme yani tecil işleminizi bedelli başvurusu yapabilmek için iptal etmelisiniz. Bu ekran üzerinden iptal sebebini seçip, bedelli askerlik yapma isteği olarak işaretlenmelidir.  Ardından eğer bedelli çıkmazsa yatırdığınız parayı geri alacağınız askerlik şubesini seçin ve kaydedin

Kaydete tıkladıktan sonra ödeme detayları karşınıza çıkacaktır. Bu ödemeyi gerçekleştirdikten sonra bu ekrana dönerek geriye kalan maddeleri doldurmanız gerekmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak