Bitlis'te peş peşe korkutan depremler!

Son Dakika Haberi; Bitlis'in Hizan ilçesinde 22:20'de 4,7 büyüklüğünde meydana gelen depremden dakikalar sonra 3,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Hizan’da meydana gelen depremlerle ilgili valiliğe hasara yönelik ihbar gelmediğini bildirdi.

GİRİŞ 07.08.2020 22:32 GÜNCELLEME 08.08.2020 00:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, bugün saat 22:20'de, merkez üssü Bitlis olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 2,3 kilometre derinliğinde olduğu belirtilen deprem nedeniyle can ve mal kaybı olmadı.

Bitlis'te peş peşe korkutan depremler!

DAKİKALAR SONRA 3,6 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

Saat 22:24'te, merkez üssü Hizan olan 3,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bitlis'teki depremde hasara yönelik ihbar olmadığını, taramalara devam edildiğini bildirdi.

Bitlis'te peş peşe korkutan depremler!

Bitlis'in Hizan ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin Twitter'dan açıklama yapan Soylu, "Bitlis'in Hizan ilçesinde 4,6 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok.  Taramalara Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ve jandarmamız tarafından devam ediliyor." ifadelerini kullandı.

VALİ ÇAĞATAY: HASAR İHBARI GELMEDİ

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Hizan’da meydana gelen depremle ilgili valiliğe hasara yönelik ihbar gelmediğini bildirdi.

Bitlis'te peş peşe korkutan depremler!

Hizan ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin Twitter'dan açıklama yapan Çağatay, "Hizan ilçemizde meydana gelen 4,6 şiddetindeki depremde ilk belirlemelere göre, ilimiz genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. AFAD ve jandarma ekiplerimizle tespit çalışmalarına devam edilmektedir." ifadelerini kullandı.

VAN'DAN DA HİSSEDİLDİ

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de depreme ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Saat 22.20'de meydana gelen ve merkez üssü Bitlis'in Hizan ilçesi olan deprem, ilimizde de hissedildi. İlk belirlemelere göre, Van'da herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemiştir. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.

HİZAN BELEDİYE BAŞKANI CEZAİL AKTAŞ, DEPREM SONRASI MUHTARLARLA GÖRÜŞTÜ

Merkez üstü Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Doğancı köyünde saat 22.20'de meydana gelen depremde can ve mal kaybı yaşanmazken, vatandaşları sokağa döktü. Hizan Belediye Başkan Cezail Akdaş, deprem sonrası köy muhtarları ile görüşüp son durum bilgisi aldı. Başkan Aktaş, belediyenin resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Yaklaşık yarım saat önce ilçemizde deprem meydana geldi. Köylerle ilgili muhtarlarımızdan sağlıklı bir bilgi aldık. Tespit çalışmalarımız devam ediyor. Çok şükür can kaybımız yok. Ufak çapta kargir evlerde çatlaklıklar mevcut. Merkezde ciddi bir sorun görünmüyor gibi. Köylerimizde Kaymakamlığımız ve yetkililerimizle iletişim sağlayarak bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 6
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Gecmis olsun, Allah devlete millete zeval vermesin.
    Cevapla
  • yigido 58 3 yıl önce Şikayet Et
    gecmis olsun bitlis
    Cevapla
  • osmanli13 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
  • Malatya lı 3 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı Hak üstadın memleketini uyarıyor. Kendini hatırlatıyor. Okuyun okuyun diyor. İlk ayet Oku...
    Cevapla
  • Ottomans 3 yıl önce Şikayet Et
    Bitlis hizani gecin orda 5 mw gececek deprem yok esas tehlike bingol yedisu fayi aylardir yalvariyom o bolgeye dikkat cekin diye
    Cevapla
  • Murat beyler 3 yıl önce Şikayet Et
    Van da iyi sallandı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak