Pekin: Türkiye ile Yunanistan çatışmaya girecek

Genelkurmay İstihbarat Daire eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Türkiye ile Yunanistan arasında çatışmanın artık kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Pekin: Türkiye ile Yunanistan çatışmaya girecek
Pekin: Türkiye ile Yunanistan çatışmaya girecek
GİRİŞ 08.08.2020 10:52 GÜNCELLEME 08.08.2020 12:11
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Yunanistan ve darbeci Sisi yönetimindeki Mısır arasında yapılan sözde MEB anlaşmasının yankıları sürüyor.

 

Genelkurmay İstihbarat Daire eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin'den iki devlet tarafından yapılan anlaşmaya dikkat çeken yorumlar geldi. İsmail Hakkı Pekin, Haber Global'de yaptığı açıklamada, Türkiye ile Yunanistan arasında çatışmanın artık kaçınılmaz olduğunu söyledi. Pekin, Yunanistan'ın oyunbozanlık yaptığını belirterek "Yunanistan devamlı bir oyunbozanlık yapıyor. Bir şımarıklık peşindeler. Yunanistan'ın iddiaları talepleri bitmez. Maksimal düşünüyor ve Doğu Akdeniz'i, Ege'yi kendine almak istiyor. Bu anlaşmayı öne sürerek oralarda Türkiye'nin hakkını gasp etmeye çalışıyor. Yarın öbür gün bunu Lübnan, Suriye ve Mısır ile yapacaklar. Çatışma artık kaçınılmazdır. Türkiye'nin artık kuvvetini göstermesi gerekiyor. Yunanistan ile bu masada anlaşma yapılamıyor. Türkiye, Meis Adası'nda sismik araştırma yapmalı. Burası Kars'tan Konya'dan farklı bir yer değil. Burası bir vatanın bir parçası. Mavi Vatan boş bir olay değil. Türkiye Mavi Vatan'a sahip olması gerekiyorsa bunları iyi tasarlamalı. Libya'daki durumu da dikkate alırsak maalesef durum çatışmaya doğru gidiyor" dedi.

YORUMLAR 92
  • adem ayna 3 yıl önce Şikayet Et
    savaş cikarsa hemen bati trakyadayim
    Cevapla
  • yigido 58 3 yıl önce Şikayet Et
    savas turkun dugunudur.bir olur bin diriliriz.
    Cevapla
  • hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    en kısa sürede en etkli saldırıyı yapmalıyız yunanın kolunu kanadını bir anda kesmeliyiz. Çatışa süreci ne kadar uzarsa ab,abd,rus ve diğerleri yunanistanın yanında yer alacaktr.
    Cevapla
  • ali Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet iyi tasarlanmali,en azindan yahudinin 6 günlük savaşta elde başarıyı Allah bizlere de nasip etsin,Rusya oldu bitti ile Kırımı yuttu insanlarda ilerde bunu unutur. Müşterek araplar Misır in öncülügünde 20000 bin ölü verdi ve rezil oldular,israil topraklarini üçe katladi!Almanin ve usa nin verdigi silahlarla!Yunanistanin yarin öbür gün ilerde de Lübnan,Suriye ve Misır dada aynisını ne yapacagı biz türkleri ilgilendirmez!Bir mühim konuda ,AB üyesi yunanısta in kişi başi geliri 30 bin,40 bin yuro, böyle bir devletin askerlerinin savaşması için deli olması gerek veyahut kaşiniyor olmasi da düşünebilir.
    Cevapla
  • şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanlılara çatalım bence onların üzerinden dünyaya gözdağı veririz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!