37 farklı noktada teröristlerin tepesine çöktük

PKK’nın gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki varlığına son vermek için birbiri ardına gerçekleşen hava destekli kara harekâtlarıyla Kuzey Irak’ın 37 farklı noktasına hakim olundu. “Ara, Bul, Yok Et, Kal” parolasıyla yapılan harekatlarda TSK’nın çoğu milli teknolojili silahları hainleri iyice köşeye sıkıştırdı

37 farklı noktada teröristlerin tepesine çöktük
37 farklı noktada teröristlerin tepesine çöktük
GİRİŞ 08.08.2020 12:53 GÜNCELLEME 08.08.2020 12:53
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

PKK'nın gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki varlığına son vermek için birbiri ardına gerçekleşen hava destekli kara harekâtlarıyla birlikte Kuzey Irak'ın 37 farklı noktasına askeri üs bölgeleri ve noktalar kuruldu. "Ara, Bul, Yok et, Kal" parolasıyla yapılan kara harekâtlarında TSK'nın yeni nesil silahlar ve ileri teknoloji ile geliştirdiği taktik ve strateji terör örgütünü iyice köşeye sıkıştırdı. Başika'dan, Erbil'e, Soran'dan Duhok'a kadar birçok noktada oluşturulan üs bölgelerimizle terör örgütü dar bir alana hapsedildi. Örgüt her geçen gün kan kaybederken, TSK ve MİT askeri harekâtların yanı sıra terör örgütünün tüm faaliyetlerini de mercek altına alıp adım adım izleyerek taktik ve strateji belirliyor. 1 yıldır sınır ötesinde yürütülen Pençe 1,2,3, Pençe Kartal ve son olarak Haftanin'de sürdürülen Pençe Kaplan harekâtlarıyla terör örgütüne son yılların en büyük darbesi vuruldu.90'lı yıllarda sınır ötesine yapılan harekatlar 15-45 gün ile sınırlı oluyordu. O da sınırın sadece belirli bölgelerinde yapılan bu harekâtlardan etkili sonuç alınamıyordu. Harekât nedeniyle daha iç kesimlere kaçan PKK'lı teröristler, harekât bitince barınma alanlarına geri dönüyordu.

TERÖRISTIN KABUSU YERLI IHA VE SIHA'LAR

TSK'nın yeni nesil yerli ve milli silahlar kullanması terör örgütünün kâbusu oldu. Yeni dönemde TSK ve Jandarma envanterinde Kobra ve Süper Kobra taarruz helikopterleri, yerini tamamen yerli ve milli olan T-129 Atak helikopterine bıraktı. 57 adet Atak helikopter filomuz gerek sınır ötesi, gerekse iç güvenlik harekâtlarının vazgeçilmezi oldu. Sınır ötesi harekatlarda keşif, dinleme ve istihbarat toplama faaliyetlerinde, TSK'nın nokta tarzı imha operasyonlarında TB-2 Bayraktar İnsansız Hava Araçları ile SİHA'lar da sahada teröristleri adım atamaz hale getirdi. 7/24 çalışma özelliğine sahip SİHA'lar gece karanlığında bile yerdeki en ufak hareketliliğe odaklanıyor. Kuzey Irak'ı bir baştan bir başa fetheden Mehmetçik temizlediği bölgelerde kalıcı üsler ve askeri noktalar oluşturarak terör örgütünün bölgeler arası bağlantılarını da koparmış oldu. Buna göre, Şırnak'ın Uludere ilçesinden başlayarak Silopi Vadisi'ndeki Cudi Dağının karşısındaki teröristlerden temizlenen Haftanin bölgesine 6 adet yüksek güvenlikli üs bölgesi kuruldu. Hakkâri Çukurca'nın karşısındaki Metina ve Kuzey Metina Vadisinden başlayarak Avaşin- Basyan, Sine ve Zap silsilesine kadar olan bölgeye ise 12 adet kalıcı üs bölgesi faaliyete geçirildi. Kandil'e açılan kapı olarak bilinen Hakurk Vadisine de 9 adet üs bölgesi kuruldu ve Mehmetçik burada 7/24 nöbete başladı. TSK'nın askeri noktaları ve üs bölgeleri sınır hattıyla sınırlı kalmadı. Daha iç kesimlerde yer alan Batufa bölgesine de 5 adet yüksek güvenli keşif, dinleme, istihbarat ve gözetleme özelliğine sahip üs hayata geçirildi.



ERBİL, SORAN VE BAŞİKA...

Mehmetçik Kandil'i de içine alan Soran bölgesinde de 1 adet askeri nokta oluşturup buradaki terörist faaliyetleri de yakın takip altına alırken, Kuzey Irak'ın kalbi olarak bilinen Erbil ile Duhok ve ilçesi Zaho'ya da modern teknolojiye sahip 1'er askeri üs bölgesi kurdu. TSK, terör örgütünün Kandil ile Sincar arasındaki bağını da tamamen kesmek için daha iç kesimlerdeki Başika kasabasında da 1 adet yüksek güvenlikli üs bölgesi kuruldu.

Sabah

 

 

YORUMLAR 28
  • Alp 3 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman derim, tehlike doğu ve güneydoğu daki bölücü Apocular dan gelecek, batıdan falan değil Yunanistan falan kuru gürültüden ibaret bir ordusu var vs..., Unutmayalım Saddam'ın ordusunu Kuzey Irak taki bölücüler kara kuvvetleri görevi gördürülerek, Irak ordusu hava desteği de bitirilmek suretiyle yenildi bu bilgide net. Sonuç biz hep bu bölücülere odaklanalım derim asıl darbeyi bunlarla vurmaya çalışacaklar nokta.
    Cevapla
  • DİRİLİŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Çakallar inlerinde imha ediliyor.Chp'nin bazı illetvekilleri rahatsız oluyorlardır. Kahramanlarımız onların rahatını daha çooook kaçıracaklar.
    Cevapla
  • TRT World'e Destek 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Irak denilen bölge ilhak edilip büyük bir askeri üs kurulmalı, her türlü füze-roket-top bataryası dahil yapılmalı, gerekirse zemin düzleştirilip hava sahası bile yapılmalı, büyük barajlarda yapılıp üretilecek enerjiden çevre kalekollar yada yeni kurulacak yerleşim yerleri faydalanır. Çünkü o bölge resmen doğal bir kale. Kesinlikle o bölgeden çıkılmamalı, dağların bittiği yere kadar ilhak edilmeli, dağların bittiği düz zeminden itibaren Türkiye sınırına kadar surlar inşa edilmeli. İsrail ve Rusya açıktan Müslümanların topraklarını ilhak ediyor, diğer batılılılar Afganistan,Suriye,Irak dahil sinsice ilhak ediyor.. Haçlılara kalacağına biz Müslümanlar almalıyız bu toprakları..
    Cevapla
  • Misafoir 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslanlarimiza maaşallah Allah yarve yardımcıları olsun gönlümüz sizinle
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Alınan yerlere Türkiye'den aileler yerleştireli
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam başta seni ve aileni gönderelim..nasıl güzel bir dünyan var senin kardeşim ya..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer