Son dakika haberi: 8 Ağustos koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından 8 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 1,172 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 16 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 239 bin 622, can kaybı 5 bin 829 oldu. Bakan Koca günün tablona ilişkin açıklamasında, Zatürre oranının tüm Türkiye’de düştüğünü belirtti.

Son dakika haberi: 8 Ağustos koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı
Son dakika haberi: 8 Ağustos koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı
GİRİŞ 08.08.2020 22:08 GÜNCELLEME 08.08.2020 22:08
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Türkiye’nin güncel korona virüs tablosunu kamuoyu ile paylaştı.

Tabloya göre, son 24 saatte 16 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı ise 5 bin 829’e yükseldi. Bugün toplam 63 bin 842 test yapılırken, bin 172 yeni vaka tanısı konuldu. Toplam vaka sayısı 239 bin 622 oldu.

 İYİLEŞEN, ZATÜRE VE AĞIR HASTA SAYISINDA SON DURUM

Bugün iyileşen bin 82 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı da 222 bin 656’e yükseldi. Toplam hastalarda zatürre oranı yüzde 8,1, toplam ağır hasta sayısının ise 587 olduğu açıklandı.

8 Ağustos koronavirüs tablsou, vaka, ağır hasta, can kaybı sayısı ve son durum

BAKAN KOCA: İYİ SONUÇ SIKI TEDBİRE BAĞLI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 8 Ağustos koronavirüs tablosuna ilişkin yaptığı değerlendirmede, ''Zatürre oranı tüm Türkiye’de düştü. Günlük test sayısında 64 bine çıktık. En yüksek sayı yaklaşık 58 bindi. Hastane doluluk oranlarımızda, yeni yatan ve taburcu olan hastaların yakın sayılarda olması sebebiyle değişiklik yok. İyi sonuç sıkı tedbire bağlı. '' ifadelerini kullandı.

 


Türkiye'de gün gün koronavirüs

 

 

YORUMLAR 38
  • Hakdava 3 yıl önce Şikayet Et
    Dr.nin Pozitif vaka teması ile ne alakası var o kadar çok titiz olan 2 saatte bir maske değiştiren öğrenci bir komşumuz vardı oda yakalandı mesela. Maske değil mesafe önemli maske gözenekleri 0.20 mikron virüs 0.12 mikron mümkün mü hiç maskeden ağza burna geçmemesi virüsün düşün biraz korkma acımaz felan kafan.
    Cevapla
  • Cifci 3 yıl önce Şikayet Et
    Vakaları 1100 sananlara gülmemek elde değil sadece Ankara'da bı hastanede rakam 500
    Cevapla
  • hakdava 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan araştırmalara haberlere sonuclara bakın Coronaya yakalananların çogu Maskeye Dİkkat eden titiz insanlar isteyen araştırabılir daha gecenlerde çift maske takan dr. vefat etti yıne bi başka yerde başka bir Dr. Ve iki hemşire yine coronoya yakalandı
    Cevapla
  • çelişki 3 yıl önce Şikayet Et
    doktor hemşire çift maske taktı ama sürekli pozitif vakalarla temas halindeydi. yani diğer vatandaşlarla aynı istatistiğe koyamayız. yorumun tedbire maskeye gerek yok manası çıkarıyor ki sağlık bakanı ile doğrudan çelişiyor.
    Cevapla
  • Enver23 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz turk insani neden laf anlamiyoz kardesim adam gibi maskenizi takin devlet buyuklemiz ellerinden geleni yapiyo saglik calisanlarinda allah razi olsun.herkesi kontrollu hayata devat ediyorum.yazik gunah kardesim laf dinleyin laf dinleyin.
    Cevapla
  • Pirani 3 yıl önce Şikayet Et
    Mikrobiyoloji laboratuvarına akşam 4 den beri. 380 suruntu getirdik durumlar çok ama çok kötü ,kısıtlamalar yasaklar gelmeli yoksa insan kalmayacak
    Cevapla
  • dktor necati 3 yıl önce Şikayet Et
    bu hastalık kanser - şeker hastası - kalp hastalıkları - astım ve akciğer hastalıkları - böbrek hastalarının 70 yaş üzeri olanları yada bulaştırandaki hastalığın yoğunluğuna göre vefat ediyor. her 1000 hastanın sadece 8i zature ve bunlar bile yaşıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...