İstanbul'da yolcu otobüsü yoldan çıktı! Çok sayıda ölü, yaralı ve durumu ağır olan var

Ajansların geçtiği habere göre; İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu'nda yolcu otobüsü yoldan çıktı. Yaşanan kazada 5 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı. Yaralıların 10 tanesinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Hayatını kaybedenler arasında otobüsün şoförünün de olduğu kaydedildi. Otobüsün neden yoldan çıktığı henüz belirlenemezken, İstanbul Valiliği kaza ile alakalı soruşturma başlatıldığını açıkladı.

GİRİŞ 09.08.2020 08:01 GÜNCELLEME 09.08.2020 13:27
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Gelen son dakika haberine göre; İstanbul'da bir otobüs yoldan çıktı. Kuzey Marmara Otoyolu'nda gerçekleşen olayda, bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

 

BİLANÇO AĞIR

Otoyolda, İstanbul Havalimanı istikametine seyreden yolcu otobüsü, Çiftalan mevkisinde üst geçidin duvarına çarptı. İlk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı. Yaralıların 10 tanesinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Hayatını kaybedenler arasında otobüsün şoförünün de olduğu kaydedildi. 

 

VALİLİK'TEN KAZAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Karabük'ten İstanbul'a seyir halindeki bir şehirlerarası yolcu otobüsü, bugün saat  07.00 sıralarında, Kuzey Marmara Otoyolu'nda Çiftalan Köprüsü mevkiinde bariyerlere çarparak yoldan çıkmıştır. Olay yerine derhal Jandarma, Polis, 112 Acil Servis, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiştir. 112 Acil Servis ekiplerimizden alınan ilk bilgilere göre; kazada (5) vatandaşımız hayatını kaybederken, 3'ü çocuk, 7'si yetişkin 10 vatandaşımızın durumu ağır olmak üzere, 25 vatandaşımız hastaneye sevk edilmiştir. Kaza nedeniyle geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır. Bu elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz" denildi.

KAZA YAPAN OTOBÜS KALDIRILDI

İstanbul'da herkesi üzen kaza sonrası yeni gelişme yaşandı. Tüm yolcuların çıkarılmasının ardından kaza yapan otobüs vinç yardımıyla kaldırıldı.

"YOLCULAR ŞOFÖRÜ 2 KEZ UYARMIŞ"

Otobüste eşi, çocukları ve ablasıyla yolculuk eden Cemal Korkmaz, "Geliyorduk. Yaklaşmıştık artık. Bir anda oldu. Ben de uyuyordum. Şoför uyumuş. O an kendimi yerde buldum. Camdan çıkmışım. Hatırlamıyorum ama camdan çıkmışım. Buraya gelişimi hatırlıyorum ambulansa bindirdiler. İlk yardım yaparak getirdiler buraya. Eşim çocuklarım ve ablamlaydık. Ablamdan haber alamadım hala" ifadelerini kullandı.

Kaza yapan otobüste ablası Aynur Akman ile 4 yaşındaki yeğeni Taha Akman bulunan Erhan İşler, ablasından gelen telefonla hemen olay yerine gitti.

Yerlerde fren izi olmadığını ve şoförün uyuduğunu iddia eden İşler, "Ablam ve yeğenim otobüsteydi. Kendisi şu an içeride. Söylediği şeylere göre otobüsün daha önce 2 kere kaza geçirme riski olmuş. Şoförün uyuduğu söyleniyor. Uyarılara rağmen yola devam etmiş. Ve kaza olmuş. Zaten olay yerine ilk varan kişilerden biri bendim. Otogardan gittim daha ambulans gelmemişti. Yolda herhangi bir fren izi yoktu. Şoförün uyuduğu oradan belli oluyor zaten. Köprü ayağına 100 metre kala bariyerlere bile dokunmadan hemen o yeşillikten köprü ayağına girmiş. Yani şoför uyuduğu için bu kaza gerçekleşiyor. Önceden de yolcular iki kere uyarıyor şoförü. Gebze'ye gelmeden önce 2 kere uyarı yapılıyor şoföre. Otobüs 2 kere sendeleme yapıyor. Yani uykun varsa yola devam etme demişler ama şoför onlara aldırış etmeden yola devam etmiş. Fren izi yoktu. Zaten olayın gerçekleşme yerine bakılırsa orada bir sulama kanalı var yüksek ihtimalle oradan fırlayarak düştü. Çünkü ben oraya gittiğim zaman şaşırdım. Ben de bir şoförüm. Böyle bir kazanın olabileceği ihtimal verilmez yani" diye konuştu.

Olayın şokunu atlatamayan 4 yaşındaki minik Taha Akman ise, "Annemleydik. Uyuyordum. Birden yalnız kaldım. Şimdi iyiyim. Bir yerim ağrımıyor. Annem içeride" şeklinde konuştu.

KAYNAK: DHA, AA
YORUMLAR 92
  • Turkiye sevdalısı 3 yıl önce Şikayet Et
    Yinemi METRO bu kaçıncı kaza neden metroda bu kazalar oluyor yetkililer artık vatandaşında hakkını korusun
    Cevapla
  • Veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Yine başrolde karanlık metro çok söze hacet yok.Hukuk şart.Allahtan ölenlere rahmet, yaralılara şifa dilerim.
    Cevapla
  • Meraklı 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden metro süreki kaza yapıyor yada arızalanıyor....Yetkililer araştırılsın
    Cevapla
  • Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Arkadaşlar yıllardır otobüsle yolculuk yaparım. En iyisinin Pamukkale olduğuna inanıyorum
    Cevapla
  • İbrahim kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş yolda metro otobüsle metro otobüs çarpışır mi ? Oda oldu bu firma da. Devlet yetkilileri ne diye bekliyor acaba? Daha dazla kaza mi olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar