Büyük tehlike: Libya Beyrut gibi olabilir!

Beyrut Limanı’nda patlayan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığı felaket, benzer riskler bulunan Libya’yı endişelendirdi. Libya Ulusal Petrol Kurumu (NOC) Başkanı Mustafa Sanallah, Brega Limanı’ndaki tehlikeye dikkat çekti: Limanda 25 bin ton amonyak gazı var. Zehirli gazın sızması ölümcül olacak. Ateşe maruz kalırsa büyük patlama meydana gelir. Binlerce Libyalının hayatı tehlikede.

Büyük tehlike: Libya Beyrut gibi olabilir!
Büyük tehlike: Libya Beyrut gibi olabilir!
GİRİŞ 10.08.2020 08:20 GÜNCELLEME 10.08.2020 08:21
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Libya Ulusal Petrol Kurumu (NOC) Başkanı Mustafa Sanallah, Beyrut limanındaki patlamanın bir benzerinin Libya petrol limanlarında gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

 

 

Devasa askeri depolarda toplanan patlayıcı malzemelerin oluşturduğu tehlikeye dikkat çeken Sanallah, “Petrol tankları, herhangi bir ısı veya ateşleme kaynağına maruz kalırsa bu çok büyük bir felaket olur” dedi ve petrol tanklarının bulunduğu bölgede silahlı paralı askerlerin varlığına vurgu yaptı.

Sanallah, Bingazi ile Sirte arasında bulunan Brega Limanı’nındaki tehlikeye işaret ederek şöyle konuştu: “Bu limanda 25 bin ton amonyak gaz bulunuyor. Zehirli olan bu gazın sızması ölümcül olacaktır. Ayrıca bu gaz ateşe maruz kalırsa çok büyük bir patlama meydana gelir. Binlerce Libyalının hayatı tehlike altında. Petrol tesislerinin etrafındaki tampon bölgeler silahlardan arındırılmalıdır. Militanlar ve paralı askerlerin de acilen limanları terk etmesi gerekiyor.”

 

 

S-300 İDDİASI

Öte yandan, Rus askerlerinin Sirte doğusundaki Ras Lanuf liman şehrinde yer alan petrokimya fabrikası yakınına ‘S-300’ hava savunma sistemi yerleştirdiği iddia ediliyor. Bölge kaynakları, darbeci Hafter’e bağlı teröristler ve Rus paralı askerlerin son birkaç gün içinde fabrikanın 250 metre güneyine konuşlandırdıklarını duyurdu. Gelen bilgilere göre Rus paralı asker şirketi Wagner, Libya petrollerinin Akdeniz’e çıkış noktası olan Sidra Körfezi’nin hemen yakınındaki Ras Lanuf Petrokimya Fabrikası atölyelerinde Hafter güçleri ve Suriyeli terör gruplarına silah eğitimi veriyor.

YORUMLAR 18
  • meloss 3 yıl önce Şikayet Et
    spree33 e cevap:Azot ve hidrojen bileşiminden oluşan Amonyak, keskin bir kokuya sahip gaz türü. Bağıl buharlaşma yoğunluğu, havanın buharlaşma yoğundan düşük olmasından kaynaklı olarak bulunduğu kapalı ortamda yükselme eğilimi gösteriyor. Toksik ve yanıcı – patlayıcı etkisinden dolayı amonyak tehlikeli sınıfta yer alıyor.
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafter soytarisi düşünsün.
    Cevapla
  • Spree33 3 yıl önce Şikayet Et
    Amanyok gazi patlayici degildir yanici değildir. Zehirleme etkisi yoktur sadece bogucu etkisi vardir havadan ağırdır yere çöker kisa sure sonra hava akımıyla dağılır
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Gemiyi limandan uzaklaştırıp açığa demirlesinler bunu yapmak o kadar zor mu?
    Cevapla
  • M Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden soledin amonyak vardiye libyada İsrail orayida ucuracak
    Cevapla
  • asf 3 yıl önce Şikayet Et
    haberi yoktur zaten dimi israilin ÇASDÇASD
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!