Türkiye'nin hamlesi panikletti: Fransa asker gönderiyor

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de attığı başarılı adımlar birçok ülkede panik havası yarattı. Özellikle dünyada sömürgeci zihniyetin en önemli temsilcisi olan Fransa, hiçbir sınırı olmayan Libya meselesiyle ilgili kendini karar verici unsur olarak görmeye devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye’nin bölgedeki petrol arama çalışmalarının sona erdirilmesi çağrısı yaptı.

Türkiye'nin hamlesi panikletti: Fransa asker gönderiyor
Türkiye'nin hamlesi panikletti: Fransa asker gönderiyor
GİRİŞ 12.08.2020 23:45 GÜNCELLEME 12.08.2020 23:51
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz’de Türkiye'nin attığı kararlı adımlardan rahatsızlık duyan ve bu başarıyı sindiremeyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Yunan Başbakan Miçotakis ile görüşme gerçekleştirdikten sonra bir açıklama yayınladı.

Açıklamada Türkiye’nin bölgedeki petrol arama çalışmalarının sona erdirilmesi çağrısı yer aldı. Macron ayrıca Doğu Akdeniz’deki askeri güçlerinin geçici olarak arttırılmasıyla uluslararası kanunlara saygı gösterilmesinin sağlanmasını amaçladıklarını belirtti.

DOĞU AKDENİZ'E ASKERİ GÜÇ TAKVİYESİ

Macron ayrıca Doğu Akdeniz'deki askeri gücün AB ortakları ve Yunanistan ile birlikte artırılacağı ifade ederek böylelikle uluslararası kanunlara saygı gösterilmesinin sağlanmasını amaçladıklarını belirtti.

BAŞKAN ERDOĞAN ''SEN KİMSİN?'' DEMİŞTİ

Erdoğan, Doğu Akdeniz meselesiyle ilgili, "Birileri kaşını gözünü oynatırsa, biz de bütün fırkateynlerle, uçaklarla beraber gerektiğinde gemilerimizin yanında yerimizi alıp çalışmalarımızı sürdürüyoruz" demişti. Başkan Erdoğan, Macron'a, "sen ne diyorsun ya, biz buralara kıyıdaşız, Kıbrıs'ta garantörüz. Türkiye garantör, Yunanistan garantör, İngiltere garantör. Sen kimsin?" ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE'DEN ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Ankara, Doğu Akdeniz'deki meşru çıkarlarını diplomatik ve askeri faaliyetlerle savunmaya devam ederken, başta bölge ülkeleri olmak üzere uluslararası topluma müzakerelere dayalı kapsamlı iş birliği çağrısı yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin anlaşmazlıkların diyalog yoluyla ve hakkaniyet temelinde çözümüne hazır olduğunu, kimsenin toprağında, denizinde ve meşru çıkarlarında gözü olmadığını yinelemişti.

Erdoğan, "Gelin Akdeniz'deki tüm ülkeler olarak bir araya gelelim, herkes için kabul edilebilir, herkesin hakkını koruyan bir formül bulalım. Ülkemizin bu çağrısına kulaklarını kapatanlar güçlerinin yetmeyeceği, boylarını aşan birtakım girişimlerle kendi geleceklerini kendi elleriyle karartıyor." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 164
  • Rahmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Lan manyak mikron yerden bitme ufaklık haddini bil. Türkiyenin hedefi yapma fransayı. Türk Milletinin tepesi bir atarsa senin askerini on onbeş yıl sonra manş denizine döker. Ordanda seni İngilizler Almanlar bir güzel toplar üstünde zevk alacakları uygulamaya geçerler. Senin hakkında en büyük piyago çekilir. Piyango hangi Türke çıkarsa vay haline. Fransızlar bile haline acımaz ülkelerini düşürdüğün durumdan dolayı.
    Cevapla
  • Recepali 3 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji ...silah ...güç sahibi olmalıyız. Başka çıkar yol yok
    Cevapla
  • dostacısı 3 yıl önce Şikayet Et
    bak yumuşak oğul sen TÜRKİYE ile uğraşamazsın len git napolyona bak bi yaa
    Cevapla
  • Guaidoglu 3 yıl önce Şikayet Et
    E hadi gönder. CHP liler sabir edemiyor artik. Gönderin ilk onlar sizi denize dökecek.
    Cevapla
  • ismailbey 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin kendi bölgesinde petrol arama ve çıkarmasından fransa kabrağına bak sen kimsin ki türkiyeyi tehdit edecek sömürgesci zihniyet bu topraklar babanızın mı malı kan emici vampirler.. ayağınızı denk alın. buişten çok zarar çekersiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi