Bugün Hicri Yılbaşı ve Muharrem bir

Bu gün Hicri yılbaşı 1442. Şanlı Peygamberimizde Muharrem ayını, ''Allah'ın ayı'' olarak nitelendirmiştir. Ramazan ayından sonra en faziletli ay ve orucun değerli olduğunu ifade etmiştir

Bugün Hicri Yılbaşı ve Muharrem bir
Bugün Hicri Yılbaşı ve Muharrem bir
GİRİŞ 20.08.2020 10:42 GÜNCELLEME 20.08.2020 10:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bu gün Hicri yılbaşı 1442. Muharrem ayı, Kur'an'ı Kerim'de savaşılması yasaklanan aylardan biri olarak bildirilmiştir. (Tevbe: 9/ 36). Şanlı Peygamberimizde Muharrem ayını, ''Allah'ın ayı'' olarak nitelendirmiştir. Ramazan ayından sonra en faziletli ay ve orucundeğerli olduğunu ifade etmiştir. 

Muharrem ayının onuncu günü aşura diye isimlendirmiştir.  Peygamber efendimiz Medine'ye hicret ettikten sonrabu günde bir kaç defa oruç tutmuş, sahabeyede oruç tutmalarını emretmiştir.

Efendimiz, bir hadisi şerifinde '' Aşura gününün orucunun, bir önceki yılın günahlarına kefaret olmasını Allah'tan umarım'' (Tirmizi) buyurmuştur.

Ramazan orucunun farz kılınmasıyla Muharrem orucunun tutulmasını tercihe bırakmıştır. Peygamberimiz,Muharrem ayınınsadece onuncu günü değil, dokuz, on ve onbirinci günüde oruç tutulmasını tavsiye buyurmuştur.

Hz. Ömer'in halifelik zamanında Peygamberimizin Mekkeden Medineye hicreti resmi takvimin başlangıcı, Muharrem ayı da hicri yılın ilk ayı olarak kabül edildi.Yani, hicri yılbaşı olarak kabul edilmiştir.

YORUMLAR 3
  • Çavuş 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman aleminin hicri yılbaşısı tüm insanlığa İslam alemine ülkemize huzur sükunet barış sağlık getirmesini yüce mevladan niyaz ediyorum.
    Cevapla
  • M. Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlara vesile olur inşallah...
    Cevapla
  • Dermanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Islam aleminin Yeni yili kutlu olsun bolluk bereket Baris Huzur saglik getirsin insallah,Amin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı