Son dakika haberi: Türkiye'den Yunanistan'a misilleme!

Son dakika haberi: Türkiye'den Yunanistan'a misilleme: Yarın Deniz Kuvetleri Girit'in güneyinde tatbikat yapacak. Yunanistan, Oruç Reis'in araştırma yaptığı alanda tatbikat yapma kararı almıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Atina yönetiminin kararına sert tepki göstererek, "Gerilim artar" ifadelerini kullanmıştı.

GİRİŞ 24.08.2020 18:49 GÜNCELLEME 24.08.2020 19:30
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Yunanistan'ın tatbikat haberinin ardından Ankara'dan misilleme kararı geldi. Yarın Deniz Kuvetleri Girit'in güneyinde tatbikat yapacak.

 

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Türk ve Müttefik ülke deniz kuvvetleri gemileri tarafından 25 Ağustos 2020 günü, Doğu Akdeniz’de birlikte çalışabilirlik ve koordinasyonun geliştirilmesi maksadıyla kısa süreli geçiş eğitimleri icra edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı, tatbikat haberini sosyal medya üzerinden duyurdu.

Yunanistan, Oruç Reis'in araştırma yaptığı alanda tatbikat yapma kararı almıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Atina yönetiminin kararına sert tepki göstererek, "Gerilim artar" ifadelerini kullanmıştı.

Akar'dan Yunanistan'a uyarı: Gerilim artar

DOĞU AKDENİZ'DE NELER OLUYOR?

Türkiye, Oruç Reis için Navtex suresini 27 Ağustos'a kadar uzatmıştı. Daha önce ilan edilen Navtex'in süresi dün doluyordu.

Öte yandan, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimler sonrası Yunanistan, Türkiye'ye karşı Avrupa ülkelerini arkasına almaya çalışıyor.

TÜRKİYE İLE BAŞA ÇIKAMAYACAĞINI ANLAYAN YUNAN'IN ÜMİDİ AVRUPA

Yunan basınına yansıyan haberlerde, İspanya ve İngiltere'nin Yunanistan'a fırkateyn göndermeye sıcak baktığı ifade ediliyor.

PROVOKATİF ADIM

Türkiye'nin Navtex süresini uzatmasının ardından, Atina da yeni Navtex ilan etti. Öte yandan, Yunanistan, Oruç Reis'in faaliyet alanını da içine kapsayan bölgede tatbikat yapma kararı aldı.

ORUÇ REİS'İN ÖZELLİKLERİ NELER?

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, kıta sahanlığı ve doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor.

Tam donanımlı ve çok amaçlı dünyadaki ender araştırma gemilerinden biri olan gemide, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik olarak jeofizik araştırması yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.

Türkiye'den Doğu Akdeniz'de yeni Navtex kararı

NAVTEX NEDİR?

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, denizlerde yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden bu yolla duyurularak, bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 113
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    S 400 ler aktiv hale getirilmeli türkiye hava kara deniz sahasina gitmeler vurulmali kibrisa s 400 ler yerlestirilmeli
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    s400 zaten active oldu, gecenlerde ABD ucaini kitlediler
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye gemisine carpan yunan gemisi batirilmali misileme böyle olur meis adasinda duruyormus tatbikat yapacak fransa bae yunanistan türkiye sagasina girdigi an ates altina alip ucak düsürülmeli
    Cevapla
  • büyükdoğu 3 yıl önce Şikayet Et
    yanlışlıkla diyerek oruç reisi vurabilirler, sonuçta bu bir tatbikat hata olabilir diyecekler
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Onu yalnız süper güçler yapabilir. Yunanistan sıkıysa yanlışlıkla oldu diye bizi test etsin. Ama yapmaz bilir cevabı olacağını.
    Cevapla
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanlışlıkla da olsa askerimizin bir teline de zarar gelirse gereken yapılacaktır. Milletimizi bombalarla PKK ile darbelerle zaten yıldırdılar. Kaybedecek bişeyimiz kalmadı.
    Cevapla
  • Erdal EKİCİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sever rumlar egede sulara gömülür.İnşaallah Devletimiz buna muktedir Allahın izniyle
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    26 sene önce amerikalilar bir askeri gemimize füze atmis ve yanlislikla oldu demislerdi. Orada sehitlerimiz de vardi, ama sesimizi cikaramadik. Bu sefer bunu yemeyiz.
    Cevapla
  • VEFA 3 yıl önce Şikayet Et
    savaş sebebi oruç reisi vurunca onlar su üstünde mi kalacak acaba
    Cevapla
  • info 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde yanlışlıkla bir kaç gemisini batırırız olur biter.
    Cevapla
  • dinçer 3 yıl önce Şikayet Et
    atinada tatbikat yapalım
    Cevapla
  • Barbaros 3 yıl önce Şikayet Et
    Haçlı donanması
    Cevapla
  • Erdal EKİCİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Haçlıları ,haçları ters döndürülür ve akdeniz sularına gömülüverilir inşaallah Allahın izniyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt