Başkan Erdoğan'dan altın rezervi açıklaması

Son Dakika Haberi; Başkan Erdoğan '2016 yılında altın rezervimiz sadece 14 milyar dolar seviyesindeydi. Yurtdışındaki altınımızı ülkemize getirerek, ülkemizde çıkan altını Türk Lirası üzerinden alarak altın rezervimizi yaklaşık üç kat arttırdık' dedi.

GİRİŞ 24.08.2020 20:20 GÜNCELLEME 24.08.2020 22:48
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan, Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan, diğer alanlarda ülkeye diş geçiremeyenlerin hep yaptıkları gibi yine ekonomiye saldırdıklarını vurgulayarak, "Klasik hale gelen döviz kuru, faiz, enflasyon şer üçgenini bir kez daha başımıza musallat etmek için tüm güçleriyle yükleniyorlar. Halbuki ülkemiz, toplamda 90 milyar dolara yaklaşan rezerviyle gayet iyi durumdadır. Merkez Bankamızın mevcut rezervinin 45,4 milyar doları döviz ve 42,8 milyar doları da altın cinsindedir." bilgisini verdi. 2016 yılında altın rezervinin sadece 14 milyar dolar seviyesinde olduğuna işaret eden Erdoğan, "Hem yurt dışındaki altını ülkemize getirerek hem ülkemizde çıkan tüm altını Türk Lirası üzerinden alarak altın rezervimizi yaklaşık üç kat artırdık." dedi. 

Türkiye'nin, döviz ve altın kıymetleri bakımından gerçekten önemli bir güce sahip olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:

"En büyük rezervi de Karadeniz'in altında bulduğumuzu tekrar hatırlatmak isterim. İnşallah bu müjdenin de devamı gelecek. Diğer alanlardaki çalışmalarımızla Türkiye çok yakında doğal gazda dünyanın en büyük rezervlerinden birine inşallah sahip olacaktır. Buradan elde edilen her kuruş kazanç, doğrudan milletimizin hayat kalitesinin yükselmesini sağlayacak çalışmalara gidecektir. Doğal gazın ucuzlamasıyla konuttan sanayiye kadar her alanda milletimizin cebine ilave kaynak girişi sağlayacağız. Yani burada afaki bir buluştan değil, ülkemizi ve milletimizi gerçek anlamda zenginleştirecek somut bir kaynaktan bahsediyoruz. Bu hakikate rağmen ülkemizle ilgili olumsuz hava pompalayanların bir kısmı bunu zaten doğrusuna yanlışına bakmaksızın taammüden yapıyor. Amaçları aslında siyasi sonuç almaktır. Ekonomiyi bir araç olarak kullanıyorlar. Türkiye aleyhinde pozisyon alanların bir kısmı ülkemizde yanlış mecralardan beslendikleri için yanıltılmak suretiyle böyle bir konuma sürükleniyorlar."

YORUMLAR 34
  • Alparslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Saba inanıyoruz reis sonuna kadar inşallah bu sene son
    Cevapla
  • izmir 3 yıl önce Şikayet Et
    amerikada olan tonlarca altınımızı darbeden sonra alıp ingiltereye verdik ipotek olarak onlarda bize borç para veriyor.ödemez isek altınlara el koyacaklar önemli olan altınların elimizde olması altınların yarısı ingilterede ipotek altında
    Cevapla
  • OsmanlıTürkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainlerine ramen. Recep Tayyip Erdoğan
    Cevapla
  • adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki altının fiyatı bu yüzden fırladı. Merkez altın döviz topladı.
    Cevapla
  • vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    ya ingilteredeki 450 ton altın hariçmı acaba onlar kimbilir kaç milyar dolar eder...
    Cevapla
  • bir 3 yıl önce Şikayet Et
    ingilterede yok kardeş sadece işlem semboliği 3 ton var tr nin tüm altınları getirildi devlet uyanık şükür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!