Erbaş, Giresun'da konuştu: İbret almalıyız!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Giresun’da selden etkilenen Dereli ilçesinde incelemelerde bulundu.

GİRİŞ 25.08.2020 12:56 GÜNCELLEME 25.08.2020 14:10
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Erbaş, “Birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir çalışmayla felakete uğrayan ilçelerimiz inşallah en kısa zamanda eski haline kavuşturulacak. Yıkılması gereken binalar da yıkılacaktır ve yenileri yapılacaktır. Bakanlarımız buradalar, tüm vatandaşlarımız için dua ediyorum, sabır ve tahammül tavsiye ediyorum.

 

"İBRET ALMALIYIZ"

Çünkü Allah’tan gelene karşı boynumuz kıldan incedir ama tedbirlerimizi almalıyız. Bizim için 4 önemli unsur var. Bunlar da; ibret almak, tedbir almak, tevekkül etmek ve dua etmektir.

 

Afet durumunda bir Müslüman'a gerekli olan bu davranışlardır. Dereli ilçesinde bir camimizin altında bulunan Kur’an kursumuz kullanılmaz halde, onun dışında herhangi bir sıkıntı yok. Ancak Espiye ve Yağlıdere’de bazı camilerimiz kullanılmaz hale geldi'' dedi.

YORUMLAR 12
  • selim 3 yıl önce Şikayet Et
    sayin yetkililer, ani sel tasmalarina karsi, büyük setler yapilmali, yoksa bu görüntüleri daha cok yasariz ve halki sakinlestirmek icinde devlet erkani bir gövde gösterisi yapar, ölenlere sehit deriz. seneye ayni tas ayni hamam. dere yataklarinada kesinlikle bina yapilmamali, doga affetmez, sen doganin icine edersen, tabiatta sana acimaz. ALLAH cc. akil vermis, aklimizi kullanalim. bir zamanlar istanbul, besiktasdayim, ihlamur caddesi var bilenler bilir, birgün yol cökmüstü, osmanli öyle bir su yolu yapmiski icinden araba gecer. simdide devlet harcama yapiyor ama, arkasini arastirmiyor, müteahitte plana uymadan uyduruk bir tadilat yapiyor.
    Cevapla
  • kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    ibret almanın ne demek olduğunu bile anlamayan, sayın diyanet işleri başkanının oraya gidip inceleme yapmasından rahatsız olanların ve hala yalan olduğunu bile bile hes'leri eleştiren, karnından karnından konuşulan yorumlara bakıp da ayrıca ibret almak lazım; Allah sizin gibilere fırsat vermesin
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    laik ve demokrasi sisteminde neyin ibreti
    Cevapla
  • Hacı Şaban 3 yıl önce Şikayet Et
    54 yaşındayım bu hükümetin haricinde afet bölgesinde bu şekilde inceleme yapan bir hükümet hatırlamıyorum
    Cevapla
  • Yilmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    eskiden secim kampanyalari farkli yapiliyordu
    Cevapla
  • Bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm çok basit HES yapmayın dereleri kapatmayın
    Cevapla
  • Bendeniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ama vatandaş olarak da sen dere yatağının ortasına evini dik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'