Son dakika: Türk jetleri 6 Yunan jetini önledi! İşte o anlar...

Milli Savunma Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi. MSB, Navtex ilan edilen bölgeye girmeye çalışan Yunan jetlerinin Türk jetleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldığını duyurdu. Uçaklara önleme yapıldığı sırada kaydedilen görüntüler de paylaşıldı.

Son dakika: Türk jetleri 6 Yunan jetini önledi! İşte o anlar...
Son dakika: Türk jetleri 6 Yunan jetini önledi! İşte o anlar...
GİRİŞ 28.08.2020 21:47 GÜNCELLEME 28.08.2020 21:52
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Girit Adası'ndan kalkan ve GKRY'ye doğru giden Yunanistan'a ait 6 adet F-16 uçağının navtex ilan edilen bölgeye girmeye çalışması üzerine TSK'ya ait F16 uçakları tarafından uzaklaştırıldığını duyurdu.

Bakanlık, internet sitesinden ve Twitter hesabından uçaklara önleme yapıldığı sırada kaydedilen görüntüleri de paylaştı.


MSB'den yapılan açıklamada, '' 27 Ağustos 2020 tarihinde Türk Hava kuvvetlerine ait radar sistemleri tarafından Girit Adası'ndan kalkan ve GKRY'ye doğru giden 6 adet F-16 uçağı tespit edilmiştir. Navtex ilan edilen bölgeye yaklaşan söz konusu askeri trafiklere gözle teşhis sağlamak ve bölgeden uzaklaştırmak maksadıyla Türk Hava kuvvetlerine ait F-16 uçakları tarafından Kıbrıs adasının güneybatısında önleme yapılmış, uçakların Yunanistan'a ait olduğu teşhis edilmiş ve bölgeden uzaklaştırılmıştır.

Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz, Doğu Akdeniz'de de hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak konusunda sonsuz bir kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir.'' denildi.

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 192
  • Şinasi 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberden gurur duydum ve Rabbimize hamd ettim, ordumuza memleketimize bir kez daha dua ettim. Ama vallahi görüntülerden hiç bir şey anlamadım.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Türk ordusunu caydırmaz. Türkler her zaman savaşa hazır olmuştur. Osmanlının son zamanında savaşı asker yüzünden değil, devletini milletini satan komutanlar yüzünden kaybedildi. 93 harbinde yapılan ihanetleri biliyoruz. Ölmeye hazır akıllı ve yürekli askerler varken savaş kaybedilir mi? Hayır. Yeterki yürekli, akıllı ve harp yapmasını bilen komutanlar başımızda olsun. Türkiye hiç bir zaman tiknolojidende geri kalmaz Siyonistlerin amacı bizi batıda yunanistanla doğuda kürtlerle savaştırıp iki ateş arasında bırakıp, akdeniz petrollerine konmak. Ama biz yutmayız bu masalları. Gerekirse siyonistlerde yokedilir
    Cevapla
  • enver 3 yıl önce Şikayet Et
    yanlışlıkla! bir tanesini düşürsek nasıl olurdu ?
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Dusurmedikten sonra boş aslında bir kaç tane dusursek ciddiyetimizi anlarlar birde Fransız gemisi batirmaliyiz. Rus uçağını düşürdük ne oldu bişey olmadı...
    Cevapla
  • Zahir 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletin aklı senin aklın gibi çalıştığını mı zannediyorsun.
    Cevapla
  • XXXX 3 yıl önce Şikayet Et
    her şerde bir hayır var derler ya pkk ya 40 yıldır opeasyon yapa yapa 24 saat hazır bir orduya sahibiz.devamlı teyakkuzda ve savaşa hazır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bu nasıl kibir! Hamit Altıntop'un tepki çeken sözleri!
FIFA devrime hazırlanıyor! Süper Lig heyecanı yurt dışına taşınabilir