Son dakika: Rumlar resti çekti: Türk yönetiminde yaşamaya hazırız

Son dakika: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 1974'ten bu yana kapalı tutulan turistik Maraş kentini Türk yönetimi altında açmaya yönelik adımlar Kıbrıs Rumlarını da heyecanlandırdı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne rest çeken Kıbrıslı Rumlar; "Türk yönetiminde Kapalı Maraş'ta yaşamaya hazırız"dedi.

Son dakika: Rumlar resti çekti: Türk yönetiminde yaşamaya hazırız
Son dakika: Rumlar resti çekti: Türk yönetiminde yaşamaya hazırız
GİRİŞ 30.08.2020 16:56 GÜNCELLEME 30.08.2020 16:56
Bu Habere 215 Yorum Yapılmış

Son dakika: Kıbrıs Rumları, Kıbrıs Türk yönetimi altında Kapalı Maraş'ta yaşamaya hazır olduklarını açıkladı. 1974'te kapanan ve 'Hayelet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ta yaşayan Rumlar, Rum yönetiminin, 'Türklerin yönetiminde açılacak Maraş'a dönmeyin' çağrılarına tepki gösterdi. 

TÜRK YÖNETİMİ İÇİN HAZIRLAR

Maraş'ın önde gelen ailelerinin temsilcileri, "25 bin Maraşlı Türk yönetiminde yaşamak için geri dönmek niyetinde" açıklaması yaptı. KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da yıl sonuna doğru Kapalı Maraş'ın kademeli olarak açıklacağını açıklamıştı.

Kapalı Maraş bölgesi sakinlerinin Rum yönetimine tepki verdiği belirtilen Rum medyası haberlerinde, Rum yönetiminin Maraşlıları tek başına ve çıkmazda bıraktığı ifade edildi. 

Maraşlılar, Rum Yönetimi lideri Nikos Anastaiadis’in, "Size, Kıbrıs Türk idaresi altında Maraş’a dönmekle ilgili gelen tekliflere kulak tıkayın" açıklamasına, "eski vatanseverlik söylemi" diye tepki gösterdi.

 

 



'DÖNMEYE HAZIRIZ'

Bölgede en fazla otelleri olan Rum Andreas Lordos, "Ben de dahil en az 25 bin Maraşlının geri dönmek niyetinde olduğunu biliyorum" dedi. Nikor Karullas da, Kapalı Maraş'a dönmek istediğini belirterek, "Kıbrıs Türk idaresi altında da yaparım" dedi. Vakos İkonomu adlı Rum da, "Tabii dönmek isterim. Balık avladığım ve küçükken oynadığım sahile dönmek ve bir kulübe inşa ederek, orada kalmak. Kıbrıs Türk idaresi altında da dönerim çünkü geri dönme gereği varlığını asla kaybetmedi" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 215
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    Bencede hiç bir rumu bu şekilde konuşuyorlar diye marasa sokmayın orayı sadece türklere verin biz nezamanki birilerine bir imkan sağladıysak hep nankörlük yapildı kesinlikle rumları maraşa sokmayın
    Cevapla
  • Ali True 3 yıl önce Şikayet Et
    Maraş kesinlikle bir Rum'un yaşamadığı bir yer olmalıdır. Kabul etmemeliler. Ederlerse tarihi hata yaparlar Maraş'ı kaybederler. Sonra hak iddia ederler.
    Cevapla
  • ÖNDER 3 yıl önce Şikayet Et
    Maraş sadece Türk yurdu olmalıdır! Yarın bir gün yok referandum ile güneyle birleşelim, yok efendim bütün ada tek devlet olsun cart-curtları daha bi alevlenir.
    Cevapla
  • Mehmet Çanak 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu buyuk bir tuzak. Bunu ankansk için çokta akıllı olmaya gerek yok. Sakın buna izin vermeyin
    Cevapla
  • onuncu köy 3 yıl önce Şikayet Et
    Maras bölgesini gezip gören nadir insanlardan biriyim ve ben diyorumki maras bölgesi mukemmel bir savas ganimetidir ve asla asla asla eski sahipleri orda olmamalidir bize vermedikleri gibi.. rumlarin bu söylemleri tamamen politik hicbiri bizimle yasmayi sevmez savas zamaninda turklrin saklandiklari yerleri bizzat gösteren bir millet ile ayni yerde yasanmaz. Dertleri bu söylem ile eski yerlerine tekrar sahip olmak cunki dunyada esi benzeri az bulunan bir yerdir maras lutfen sahip cikin ve tamamen bizim sahipligimizde ve kontrolmuzde oilsu yoksa ebediyen ekstra problem ile yasariz . Suan oldugu gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor