Yunus için Zafer Bayramında Hasandağı zirvezi yapıldı

Yeşi̇l Doğa Derneği̇, Hasdak ve Türki̇ye Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Yunus Emrenin Vuslatının 700. YILI dolaysıyla Zafer Bayramı zirve etkinlik programı başarıyla gerçekleşti.

Yunus için Zafer Bayramında Hasandağı zirvezi yapıldı
Yunus için Zafer Bayramında Hasandağı zirvezi yapıldı
GİRİŞ 30.08.2020 20:22 GÜNCELLEME 31.08.2020 18:09

İç Anadolu’nun en yüksek 2. Zirvesi olan 3.268m yükseklikteki Hasandağı'na  sabah saat 03.00 da 30 kişilik dağcı ekibi ile Klasik rotası üzerinden çıkış  yaparak  tırmanış  gerçekleştirdiler. 30 ağustos saat 11.00 de zirveye vardılar. Zirvede hatıra fotoğrafı çekiminden sonra inişe geçen ekipler saat 14.00 de inişi başarıyla  tamamladılar. 

Zirveye Aksaray ekiplerinin yanı sıra  Ankara ve Kayseri'den gruplarda katılarak renk kattılar.

 

 

Aksaray için  Milli ve manevi değerlerinin  anıldığı etkinlik olan zirvede  Aksaray'da kabri bulunan Yunus Emre'nin Vuslatının 700. Yılını hatırlatan belge dağıtıldı . Günün anlamına uygun  olarak da  Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milletine yaşattığı büyük zafer ise Türk Bayrağı açılarak zirvede anıldı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun himayelerinde, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer'in destekleriyle Gençlik spor İl Müdürlüğü organizesiyle  gerçekleşen etkinlik  anısına zirveye tırmanan  Dağcılara teşekkür maksadıyla Katılım Belgesi  takdim edildi

Zirveye katılanlar çok memnun kaldıklarını söyleyerek. Hasandağı'nın tanıtımında büyük rolü olan Zirve tırmanışı  son zamanların en katılımcı etkinliği oldu dediler. 

Hasandağı bulunmaz nimet yöre halkının bu tür programları daha içten  sahiplenmesi ekonomiye güç katmasını sağlar dediler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor